Lisa-Marie Utland kramas om av Jelena Cankovic efter sitt 0-3 mål mot Djurgården. Foto Erik Simander/TT
Anam Imo i en av flera nickdueller. Det var också med en nick i krysset som Anam Imo gav Rosengård ledningen med 1-0 i matchens 44:e minut. Foto Erik Simander/TT
Jelena Cankovic i närkamp med Djurgårdens Portia Boakye. Foto: Erik Simander/TT

Rosengård drog ifrån efter solklar seger

FOTBOLL Tre nickmål sänkte Djurgården när FC Rosengård spelade ut motståndarna på Stockholm Stadion.
Anam Imo visade vägen i 44:e minuten och sedan fastställde Lisa-Marie Utland slutresultatet med två mål inom loppet av två minuter i andra halvlek.

FC Rosengård hade, inför mötet med Djurgården en match mindre spelad än toppkonkurrenterna och tog chansen att utöka sin avståndet i den allsvenska tabellen.
I den 44:e minuten nickade Anam Imo in 1-0 för Rosengård och sedan var det i princip spel mot ett mål i resten av matchen.
Lisa-Marie Utland som byttes in i den 61:a minuten hann knappt komma in på planen innan hon visade formen med besked.

Först nickade hon in FC Rosengårds andra mål på en perfekt slagen hörna av Jelena Cankovic i den 68:e minuten.
Knappt hade skåningarna hunnit fira färdigt innan det var dags igen. Den här gången var det danske nyförvärvet Sofie Svava som serverade ett väl avvägt inlägg som Lisa-Marie Utland kunde sätta pannan till och i mål.
Med segern i Stockholm skapade sig FC Rosengård ett försprång i den allsvenska tabellen och toppar nu på 24 poäng. Därnäst följer Linköping på 21 och Vittsjö likaledes på 21 poäng men med sämre målskillnad.

Sportresultat

Sport i dag