Räddningstjänsten släcker en bilbrand i två personbilar på Notariegränden i Lund. Det har även brunnit i en bil ett par hundra meter bort samtidigt. Foto: Andreas Hillergren/TT
Räddningstjänsten släcker en bilbrand på Parternas gränd samtidigt som ytterligare två bilar brinner på Notariegränden ett par hundra meter bort i Lund. Foto: Andreas Hillergren/TT

Fullt pådrag efter flera bilbränder

Lund Under natten till torsdagen brann det på flera håll i Lund. Ett stort antal polisresurser har under natten letat efter gärningspersoner.

Det var vid 02.33 som den första bilbranden inträffade. Räddningstjänst och polis anländer till Notariegränden där platsen spärras av och räddningstjänsten släcker branden.

Totalt har tre bilar utsatts för bränder och en bil som stod parkerad i anslutning till de utbrända bilarna fick brandskador.

Kort därefter klockan 02.42 larmas åter räddningstjänsten till en ny bilbrand. Den här gången på Parternas gränd. Branden släcks av räddningstjänsten och även här spärrar polisen av platsen. Det rör sig om en bil som någon har satt eld på.

Ett stort antal polisresurser har deltagit i sökandet efter gärningspersoner för bränderna. Även polishund samt polishelikopter har hjälpt till i letandet efter gärningspersoner.

Platserna är på torsdagsmorgonen fortfarande avspärrade i väntan på teknisk undersökning samt sök med polisens specialsökhundar.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tror du på ett liv efter detta?

Loading ... Loading ...