Garagebrand hjalmar Gullbergs väg

Kraftig rök från garage

Lund Räddningstjänst och polis har larmats till Hjalmar Gullbergs väg där en större garagelänga uppges brinna.

Branden startade strax före klockan 13 på onsdagen. Polisen kommer att spärra av området kring branden så räddningstjänsten kan arbeta ostört då det är mycket folk på plats. Ingen person ska ha skadats i samband med branden.

Det ska vara en större garagelänga med cirka 16 portar och det brinner i fem eller sex av dem. Det är dock oklart hur många bilar som finns inne i garaget, säger Patric Fors, presstalesperson vid Polisens ledningscentral.

Enligt uppgifter ska räddningstjänsten ha branden under kontroll och vid 14-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar på plats, men brandrisken är undanröjd.

– Branden är släckt och spridningsrisken undanröjd till närliggande hus och även sidleds vid garaget. Men vi har ett par till tre timmars jobb kvar, säger Måns Krook, inre befäl vid Räddningstjänsten Syd.

Branden har uppstått i en sektion i garagelängan där det fanns två bilar. Totalt finns det plats för 20 fordon men alla platserna var inte fyllda med bilar.

– Garagelängan är byggd i olika sektioner som delas av med någon form av gipsskivor, men det finns säkert fler bilar i längan som har drabbats av brandrök, säger Måns Krook.

 

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Tror du på ett liv efter detta?

Loading ... Loading ...