Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Sommar i P1 slog nytt rekord

nöje Hälften av sommarvärdarna har haft sina program i P1. Flest satt redo vid radioapparaterna när Magnus Ranstorp tog ton.

Hälften av alla sommarvärdar har haft sina sommarprat i P1 och Sveriges Radio har nu sammanställt antalet lyssningar hittills. Poddlyssningarna slog i år rekord med över 1,6 miljoner lyssnare under vecka 28.
Mest lyssnad i direktsändning var Hästvedabördige terrorexperten Magnus Ranstorp, vars sommarprat sändes den 27 juni, följd av Melodifestivalvinnaren John Lundvik.

När det gäller poddlyssningar är det Anders Hansen, överläkare i psykiatri, som toppar listan följt av konstnären och programledaren Stina Wollter. Stina Wollter är också den som fått flest reaktioner i sociala medier.
Det sommarprat som haft längst genomsnittlig lyssningstid i originalsändning är skådespelaren Fares Fares.

– Poddsiffrorna är smått surrealistiska. Samtidigt behåller vi våra fm-siffror vilket betyder att vi fått en större publik. Ämnen som hjärnforskning, terrorism, döden och flykten från en flyktingförläggning har lockat mest till lyssning. En minst sagt bred palett målad av färgstarka Sommarvärdar, säger Bibi Rödöö, programchef för Sommar i P1, i ett pressmeddelande.