Naturområdet kring Höje å är ett populärt rekreationsområdet för många och protester mot Staffanstorps byggplaner intill har inte heller låtit vänta på sig.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Tommy Lundtofte bor i centrala Lund men springer flera gånger i veckan vid Höje å och önskar att Lund och Staffanstorp samarbetar väl och att de är rädda om rekreationsområdet och naturvärdena vid en utbyggnad. Foto: MARIANNE PERNBRO
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Kristina Genell och Nemo går ofta promenader i Höjeåområdet och vill inte att det byggs för nära ån och att naturvärdena sparas.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Kajsa Svensson, bilogstuderande vid Lunds universitet, fångar större kustflickslända vid Höje å. Detta är en av 16 olika populationer där forskning på sländan pågått i 20 år nu.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Karin Ohlsson med Remus bor i Klostergården och hon är inte glad åt Staffanstorps byggplaner vid Höje å. Hon är rädd att den nya stationen vid Klostergården ska tillföra mer trafik och förstöra mer än den tillför.

Många åsikter om nya bostäder vid ån

STAFFANSTORP I den nya översiktsplanen Livsoas 2039 för Staffanstorp är det den fördjupade planen för Flackarp-Höjebromölla som väckt mest känslor hittills.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

  • Ja (61%, 262 Röster)
  • Nej (39%, 170 Röster)

Antal röster: 432

Loading ... Loading ...