EM-brons till Kämpinges Isa Vigren

GYMNASTIK Isa Vigren från Kämpinge gymnastikförening tog på söndagen brons i specialgrenen tripplar då EM i hopprep avslutades i österrikiska Graz.

Grenen tripplar är fristående från totaltävlingen och genomfördes efter de individuella seniortävlingarna.
Tripplar går ut på att orka göra så många tripplar som möjligt efter varandra. Tävlingen går inte på tid utan handlar om att rent fysiskt orka så många som möjligt. Det gäller att vara både fysiskt stark och att få in rytmen.
19-åriga Isa Vigren lyckades med 122 tripplar i rad och med den prestationen var EM-bronset hennes. Segrade gjorde Olivia Gessner från Tyskland på 172 och tvåa blev Danmarks Mathilde Larsen som gjorde 147. Ellen Forssell, även hon från Kämpinge, slutade nia.
På herrsidan var det Kämpinges regerande svenska mästare i hopprep, Felix Vigren, som lyckades bäst av svenskarna. Med 149 tripplar blev 16-åringen fyra bakom en tysk trio med Julian Kilgus som etta på 278.

Sportresultat

Sport i dag