Foto: TT

Malmö tappade två poäng på Stadion

FOTBOLL Malmö FF dominerade hemma mot Sirius. 22 avslut för hemmalaget mot gästernas nio talar sitt tydliga språk. Men Sirius spelade smart och effektivt och fick med sig en poäng.

Fast när MFF-tränaren Uwe Rösler i det psykologiska spelet på presskonferensen efteråt försökte gratulera gästerna till poängen, tände Sirius-tränaren Mirza Jelecak till ordentligt:

– Man gratulerar inte till en poäng – vi ville ha med oss tre!

Nyförvärvet Jonas Knudsen spelade från start och gjorde sin allsvenska debut hemma mot Sirius. Han var inte helt nöjd med försvarsspelet överlag, men är övertygad om att det kommer att bli bättre framöver. Han visade också prov på en styrka som kan bli ett nytt vapen i MFF:s arsenal: Långa, välriktade inkast.

– Jo, det är ett bra sätt att komma in i motståndarboxen. Det känns härligt att komma igång med matchspelet och publikens mottagande – det var fantastiskt!

Jag tycker också att vi kommer igång riktigt bra från start och pressar dem rejält, där borde vi ha gjort mål också bara, sade Knudsen efter sin debut i den ljusblå tröjan.

Tillbaka i laget var även Markus Rosenberg och Eric Larsson, som dock ersattes av en nyrakad Jo Inge Berget i 76:e matchminuten.
Trots att det var MFF som tog tag i dirigentpinnen redan från matchstart, så var det gästerna som tog ledningen med 1-1 i den 26:e minuten genom en nick av Philip Haglund, fint framspelad av Elias Andersson.

Sedan tryckte MFF på och skapade den ena farligheten efter den andra, även om Sirius var långt ifrån ofarligt, ständigt beredda att gå framåt så fort det uppenbarades ett tillfälle.
Kvitteringen kom sju minuter före halvlek. Ett riktigt snyggt mål med förspel av Guillermo Molins och Markus Rosenberg som Anders Christiansen avslutade med en effektiv språngnick i mål.

– I det läget gäller det bara att reagera utan att tänka, börjar du tänka i ett sådant läge har du problem, sade Christiansen efter matchen.

Sirius gick ner på en fembackslinje i andra halvlek, men skapade ändå en och annan farlighet, även om MFF fortsatte dominera spelmässigt.

Även om Uwe Rösler efter matchen gav Sirius beröm för sitt sätt att försvara boxen, så var han självklart. Liksom alla andra i det ljusblå lägret missnöjd med en poäng.

Guillermo Molins, som matchen igenom hade flera Siriusspelare mot sig sammanfattade besvikelsen:

– Att förlora poäng på bortaplan mot ett topplag, det är en sak. Men att tappa poäng hemma mot ett lag vi borde vinna mot, det är något annat.

Laget: Johan Dahlin, Eric Larsson, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Jonas Knudsen, Erdal Rakip, Anders Bleg Christiansen, Fouad Bachirou, Sören Rieks, Guillermo Molins, Markus Rosenberg. Bänken: Dusan Melicharek, Behrang Safari, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Ladegaard Nielsen, Jo Inge Berget.

Sportresultat

Sport i dag