Olga Ahtinen (till vänster) glidtacklar. Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix via TT

Olga Ahtinen förstärker LB07

FOTBOLL Limhamn Bunkeflo försöker värva sig ur krisen och nu har nästjumbon gjort klart med finländska landslagsmittfältaren Olga Ahtinen från Bröndby IF.

– Jag ville verkligen komma till en miljö där jag kan ta nästa steg i min utveckling, säger Ahtinen, som fyller 22 år i augusti, till föreningens hemsida.
– När LB07 presenterade sina planer för mig kände jag att det stämde väl överens med vad jag var ute efter.
Olga Ahtinen är lagets tredje förstärkning under sommarfönstret. Tidigare har återvändaren Nellie Lilja (FC Rosengård) och Dallas Dorosy (Florida State University) anslutit samtidigt som lagkaptenen Mia Persson lämnat.

Hennes kontrakt med Bröndby IF löpte ut tidigare i somras och på meritlistan finns bland annat 22 A-landskamper.
Moderklubben är Gamlakarleby BK och 2017 gick flyttlasset från PK-35 till Bröndby.
– Ser mycket fram emot att spela i Damallsvenskan, då den håller högre kvalitet än danska ligan. Det är också kul att komma till ett lag som består av unga, duktiga spelare, konstaterar Ahtinen vars kontrakt sträcker sig över säsongen 2020.
– Som spelare är jag en duktig passningsspelare som läser spelet bra. Det är med dessa egenskaper som jag vill vara med och bidra till framgångar för LB07.

Sportchefen Henrik Adolfsson är övertygad om att hon kommer att bli ett lyft för laget som ligger näst sist med fyra poäng på sju omgångar.
I morgon eftermiddag återstartar serien hemma mot Djurgårdens IF som är två poäng före i tabellen.
– Olga är en spelskicklig och explosiv mittfältare. Trots sin ringa ålder har hon samlat på sig stor internationell erfarenhet, kommenterar Adolfsson.
– Hon har precis den profil vi söker. Ung, ambitiös med ändå med rutin från viktiga matcher. Vi är säkra på att hon kommer vara ett bra tillskott för oss både på kort och lång sikt.
Toppkrigande FC Rosengård börjar på söndag med hemmamatch mot Växjö DFF.

Sportresultat

Sport i dag