Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen
Foto: Karsten Petersen

Skottlossning – en till sjukhus

Malmö Under tisdagskvällen klockan 19.42 inkom larm om misstänkt skottlossning i närheten av Sevedsplan i Malmö. Polisen utreder mordförsök.

Efter flera inringningar om skottlossningar i Sevedsområdet uttryckte polisen med flera patruller och genomförde även en teknisk undersökning . Det visade sig sedan att en man i 25-årsåldern blivit skottskadad och att han hade åkt till akutmottagningen i Malmö i en privat bil.

Under kvällen var akutmottagningen avspärrad. Mannens skador ska ha varit lindriga.

– Vi kommer att förhöra honom när det går, just nu vårdas han för sina ska­dor, säger Ka­ta­ri­na Rusin vid po­lisens re­gi­on­led­nings­cen­tral.

Po­lisen spärrade av ett om­rå­de runt Se­veds­plan i vän­tan på tek­nisk un­der­sök­ning. Vid 21-tiden på tisdagskvällen ville polisen inte  gå ut med om någon hade gripits i ärendet.

– Det finns upp­gifter om per­soner som har lämnat platsen i sam­band med hän­del­sen men de­taljer om de här per­sonerna kan jag inte gå ut med i nu­lä­get, säger Ka­ta­ri­na Rusin.

Po­lisen sam­man­ställde under kvällen de vitt­nes­upp­gifter man fått in från hän­del­sen, samt samlat in fler iakt­ta­gel­ser.

– Vi har olika vitt­nes­upp­gifter som vi nu följer  upp samt håller för­hör på platsen. Vi ska ock­så ge­nom­föra dörr­knack­ning för att fånga upp de som sett nå­gon men inte hört av sig, säger Ka­ta­ri­na Rusin.

Po­lisen upp­manar all­män­heten att höra av sig om man har sett el­ler hört nå­got.

Dagens fråga

Sverige är borta ur medaljstriden i handbolls-EM, kommer du att följa Sveriges sista matcher ändå?

Loading ... Loading ...