Foto:TT

Tung skada när MFF kryssade

Guillermo Molins svarade för ett succéinhopp i MFF och gjorde 1–0. Fast till tre poäng räckte det inte mot ett Djurgården som kom igen och kvitterade i en tempofylld allsvensk toppmatch.

Det bjöds på en intensiv och högklassig fotboll med fart, finess och många fräna närkamper på Tele 2 arena på söndagen i ett sommarfagert Stockholm.

– Djurgården är alltid ett bra lag här på sin hemma-plan, och när de väl får igång sitt spel så är de svåra att möta, påpekar Guillermo Molins i C More.

– Men vi tog ändå ledningen efter flipperspel. Jag hade lite tur där, och fick med mig bollen på knäet, konstaterar han.

I det läget hade ”Gische” bara varit inne på planen i fyra minuter sedan Markus Rosenberg tvingats att kliva av planen i början av andra halvlek.

Då hade MFF-kaptenen tagit sig åt ryggslutet flera gånger under de första 45 minuternas spel.

Molins mål blev dock inte segergivande, eftersom Jesper Karlström kvitterade för Djurgården på ett mål som såg ut att vara offside.

MFF har ingen bra skadehistorik på nybyggda Tele 2 arena. Di Blåe åkte på en tung skada på Arnor Traustason. Islänningen stämplades fult av Haris Radetinac och fick bäras ut på bår med uppenbara smärtor i slutet av första halvlek.

– Det var en ful tackling, en karriärshotande tackling, och jag hoppas det får konsekvenser, dundrade den upprörde MFF-tränaren Uwe Rösler efteråt på presskonferensen.

När Guillermo Molins fick chansen i den 53:e minuten tog han den genom att direkt ”näta” och svara för sitt fjärde allsvenska mål den här säsongen.

– Jag kan inte göra mer än det jag gör på planen, säger Molins, som så sent som i torsdags svarade för en charmant insats i Europa League-kvalet mot nordirländska Ballymeena.

– Konkurrensen är stor i MFF, och det ska den vara. Det är inget lätt val för tränaren, men ju mer jag får spela desto fler mål blir det.

– Jag är här för att spela, slår Molins bestämt fast.

Även om Djurgården stundtals trillade boll på ett fyndigt och finurligt sätt, så kunde de inte slå MFF och minska gapet upp till den allsvenska serieledaren.

Guillermo Molins är inte speciellt orolig för att de båda stockholmslagen AIK och Djurgården ska komma i kapp i tabellen.

– Vi ska fortsätta vinna våra matcher och ligga i topp hela säsongen.

Noterbart är att Fouad Bachirou gjorde sin första match i startelvan i en allsvensk kamp sedan i början av maj. Nu gäller det att MFF:s spelmotor varvar igång rejält med tanke på de viktiga matcher som väntar den närmaste tiden.

Uwe Rösler tog det säkra före det osäkra och MFF-tränaren vilade helt veteranbacken Behrang Safari från att riskera skada sig på det luriga plastunderlaget på Tele 2 arena. Nu svarade Oscar Lewicki för en ny bra vikarieinsats i mittbackslinjen.

För Malmö FF:s del väntar härnäst returmötet med Ballymeena i Nordirland, följt av IK Sirius på söndag hemma på Stadion.

Sportresultat

Sport i dag