Peder Fredricson från Grevlunda fick äntligen vinna Falsterbo Grand Prix inför den skånska hemmapubliken. Foto: Andreas Hillergren/TT

Peder Fredricson vann GP

Ridsport Peder Fredricson tog äntligen hem segern i Falsterbo Grand Prix. Sist på startlinjen i omhoppningen men först i mål på en felfri runda.
– Den här segern har jag verkligen velat ta i många år, sade han direkt efter vinsten.

Som allra sista ryttare i omhoppningen visste Peder Fredricson precis vad som krävdes för vinst: Felfri runda och en tid under Emilio Bicocchis 42,79 sekunder.
Tillsammans med All In gick han verkligen in för att vinna och gjorde det med pytteliten marginal, 24 hundradelar, men det är ju fullt tillräckligt.
– Jag hade fördelen av att se vilken tid som krävdes när jag red in, sade Peder Fredricson, som efter otaliga ritter tycks ha en inbyggd klocka som inte bara har sekundvisare, utan även mäter ner till de små hundradelarna.
När klockan stannade visste publikjublet i Fasterbo inga gränser och Peder själv lyste ikapp med solen.
– Jag ville verkligen vinna och hellre rida snabbt med ett nedslag än ta det lugnt och bli fyra sade han till Svt just innan prisutdelningen.
Återigen har Skånes ridsportsess Peder Fredricson visat vilken klass han håller och han är en stor publikfavorit inom svensk idrott. Inte minst tack vare sin ödmjuka inställning.
– Jag är enormt tacksam för att jag får rida så fina hästar som jag gör, menade han i segerintervjun.
Under ärevarvet på arenan fick Peder Fredricson stående ovationer från fullsatta läktare och den genuina glädjen över att äntligen ha tagit hem den länge jagade segern i Falsterbo Grand prix hos Peder Fredricson gick inte att ta miste på. Det var en svensk ridsportsdag när den är som bäst.
Bland de andra svenska ryttarna var det bara Rolf-Göran Bengtsson på Oak Grove´s Carlyle som lyckades rida felfritt i omhoppningen. Tiden, 44,71, räckte till en fjärdeplats, 66 hundradelar efter fransmannen Mathieu Billot.

Sportresultat

Sport i dag