”Olyckan var helt mitt eget fel”

Ridsport Efter Falsterbo Hunting i onsdags, som innebar flera fall och en ryttare som fick föras till sjukhus med svåra skador, har det framförts kritik mot banan. Men nu säger den olycksdrabbade ryttaren, Nathalie Mortensen:
– Det var inget fel på banan, det var en rolig bana och den hade ingenting att göra med min olycka, den var mitt eget fel.

Nathalie Mortensen påpekar det flera gånger under intervjun: Att det var en bra tävling och en helt okej bana.
– Absolut! Jag red dumt. Vi kom in för fort på hindret och hamnade fel, i stället för två galoppsprång blev det mer som ett och ett halvt. Det var helt och hållet mitt eget fel, jag skulle ha tagit det lite lugnare.
– Men självklart vill man satsa på att försöka vinna en sådan här tävling.

Nathalie Mortensen är fortfarande kvar på lasarettet i Lund. Operationen där läkarna har försökt lappa ihop nerver och muskler i hennes ansikte har gått bra.
– Ansiktet är helt tjockt och jag kan inte styra den högra halvan. Om jag blir helt återställd återstår att se.
Någon punkterad lunga hade hon inte, men axeln har fått en ordentlig törn och hon har ådragit sig en rejäl hjärnskakning. Hästen, Cold Play Q, klarade sig däremot helt utan skador.

– Han har kommit hem och går i hagen som om inget hänt. Han har inte en skråma, inte ens något litet skrapsår någonstans. Det känns skönt.
Olyckan innebär förstås ändrade planer när det gäller tävlingssäsongen. Hur länge hon måste avstå från att tävlingsrida är oklart.
– Vi skulle egentligen ha tävlat i Tyskland på lördag, men så blir det i alla fall inte. Men jag vill komma igång så snart det går.

Trots att hon varit med om en otäck olycka förut, för drygt två år sedan, i ledvolten på Götebors galopp, så är hon inte rädd för att sätta sig i sadeln igen.
– Nej, sådant här kan hända, det vet man när man rider och tävlar. Hästen har faktiskt aldrig tidigare haft ett hinderfel så länge jag har haft honom.
– Förra gången kändes det värre, för då var jag gravid. Nu vill jag bara komma hem och träffa min son och komma igång igen.

Sportresultat

Sport i dag