Polisen var på plats klockan 0:18 på tisdagsnatten efter mordförsöket mitt i Klagstorp. Fönster till två olika byggnad på två orter i kommunen har krossats. Polisens tekniker startade omgående en brottsplatsundersökning. Foto: Andreas Hillergren/TT

Knivman häktad för mordförsök

Klagstorp 51-åringen som misstänks för måndagens våldsamma knivdåd mitt i Klagstorp häktades på fredagens eftermiddag vid Ystads tingsrätt.

Det blev en lång häktningsförhandling bakom stängda dörrar när en 51-åring med adress i Anderslöv på sannolika skäl häktades misstänkt för två försök till mord samt ett fall av grov misshandel.
Mannen har från det att han greps av polis på tisdagsnatten till att han nu på fredagens eftermiddag häktades nekat till alla anklagelser.

– Han nekar fortfarande och i nuläget går jag inte ut med ytterligare information i fallet, säger åklagare Lina Viktor vid Södra Skånes åklagarkammare.

Det var natten mot tisdagen strax efter midnatt som en kvinna i 40-årsåldern knivskars allvarligt och två tonårspojkar, 15 och 18 år, skadades lindrigt vid ett knivdrama mitt i Klagstorp utanför Trelleborg.
Den 51-årige mannen som omgående försvann från platsen greps ungefär en timme efter händelsen av polis och anhölls redan klockan 9 på tisdagen av åklagare.

Om mannen och offren har någon relation liksom om mannen är känd av polisen sedan tidigare är inte heller uppgifter som Lina Viktor vill gå ut med i nuläget. Ystad tingsrätt.

– Vi började direkt att jobba med att hitta den misstänkta gärningspersonen, som hade lämnat platsen. Det var ett intensivt sökande under en kortare tid innan vi fick tag i honom, sa Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral till Skånska Dagbladet efter gripandet i tisdags.

Polisen som var på plats klockan 0.18 genomförde en teknisk undersökning av brottsplatsen och flera förhör hölls redan under tisdagsnatten. Enligt polisen ska det ha varit rörigt på platsen med händelser på olika platser, allt har inte skett på exakt samma ställe.

Region Skånes presstjänst uppger på fredagen att de inte går ut med uppgifter om den allvarligt skadade kvinnans tillstånd, men att hon åsamkats allvarliga skador står klart.
De två pojkarna skadades lindrigt och en av dem kunde enligt polisen lämna sjukhuset redan på tisdagens förmiddag.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...