MALMÖ 20190711 Malmös Guillermo Molins, Markus Rosenberg, Lasse Nielsen, Franz Brorsson och Sörenn Rieks firar målfesten under torsdagens kvalmatch till Europa League mellan Malmö FF och Ballymena på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
MALMÖ 20190711 Malmös Erdal Rakip grattar Markus Rosenberg efter att han gjort ett hatrick (5-0) under torsdagens kvalmatch till Europa League mellan Malmö FF och Ballymena på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
MALMÖ 20190711 MFF:s Markus Rosenberg gör två mål i första halvlek och grattas av Oscar Lewicki, Erdal Rakip och Guillermo Molins under torsdagens kvalmatch till Europa League mellan Malmö FF och Ballymena på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
MALMÖ 20190711 Malmös Erdal Rakip jagas av Ballymenas Leroy Millar under torsdagens kvalmatch till Europa League mellan Malmö FF och Ballymena på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
MALMÖ 20190711 Malmös Guillermo Molins skjuter mot mål samtidigt som Ballymenas Kofi Balmer drar i hans tröja under torsdagens kvalmatch till Europa League mellan Malmö FF och Ballymena på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600
MALMÖ 20190711 Malmös Fouad Bachirou jagas av Ballymenas Declan Carville under torsdagens kvalmatch till Europa League mellan Malmö FF och Ballymena på Stadion. Foto: Andreas Hillergren / TT / kod 10600

Malmö FF vann med 7-0

FOTBOLL Nordirländska Ballymena United FC blev en munsbit för Malmö FF i den första matchen i den första Europa League-kvalomgången. Efter 7-0 inför blott 8 667 åskådare på Stadion står MFF i den andra kvalomgången med en fot och fyra tår.

Det var spel mot ett mål, det var kattens lek med råttan, det var klasskillnad. MFF tokdominerade EL-kvalmatchen i 90 minuter. 7-0 var siffror i underkant. Med lite bättre skärpa och flyt kunde segersiffrorna blivit tvåsiffriga.
Det tog Malmö FF 30 minuter att spräcka nordirländarnas nolla. 1-0 följdes av två snabba till. 3-0 i paus blev till 6-0 på sju minuter i den andra halvleken och till slut alltså 7-0.
1-0 nickade lagkaptenen Markus Rosenberg in.
Ett par minuter senare krutade han in även 2-0.
Två minuter före paus satte Erdal Rakip 3-0.
En enda gång tilläts Ballymena sticka upp, men Jude Winchester skott blev en enkel boll Johan Dahlin att rädda.
Direkt efter pausvilan ökade Franz Brorsson på till 4-0, Markus Rosenberg till 5-0 och Guillermo Molins till 6-0. Halvleken var då bara sju minuter gammal. Några minuter senare var ”Gisse” några centimeter från att göra mål på en så kallad cykelspark.
Rosenberg tredje mål var för övrigt hans 18:e på 40 matcher i MFF i Europacupsammanhang.
Fler mål blev det inte för Kung Rosenberg. Han byttes ut efter 58 minuter och hyllades högljutt av fansen på hemmaläktaren.
Erdan Rakip avslutade sedan målfesten med att göra 7-0 i den 75:e minuten.
2013 slog Malmö FF skotska Hibernian med 7–0 i CL-kvalet. Detta rekordresultat kopierades nu.
Tränaren Uwe Rösler bjöd på en del överraskningar när han presenterade laguppställningen.
Bara fem spelare som startade senaste allsvenska matchen, hemma mot Örebro i lördags, tog plats i startelvan.
Rasmus Bengtsson saknades på grund av avstängning, detta som en följd av utvisningen han drog på sig i MFF:s senaste match i Europa, mot Chelsea.
Eric Larsson, Amór Traustason, Anders Christiansen, Bonke Innocent och Marcus Antonsson inledde på bänken.
Jo Inge Berget var en av dem som fick chansen att starta matchen. Lasse Nielsen inledde som mittback i stället för Rasmus Bengtsson. Franz Brorsson tog plats i trebackslinjen och Oscar Lewicki skickades upp på mittfältet. Fouad Bachirou och Guillermo Molins fanns också i startelvan.
8 667 åskådare såg matchen.

Sportresultat

Sport i dag