Lekplatsen i Lunds stadsparken hålls stängd tills vidare. Kommunen vill att leverantören av utrustningen tittar på rutschkanan på plats, men detta kan ske först efter semestern.

Lekparken ska granskas på nytt

lund Efter olyckan i Stadsparken där en flicka skadade sig i en rutschkana ska nu de mest frekvent använda lekplatserna i kommunen granskas.

Det är tekniska förvaltningen som har fått i uppdrag att leta efter dolt slitage, skadegörelse och fel på kommunens lekplatser.
– Det innebär att vi ska komplettera det vi redan gör, förklarar Jan Annerstedt, tekniska nämndens ordförande.

Varje år görs fyra funktionskontroller samt en säkerhetsbesiktning av en certifierad granskare.
– Den certifierade granskningen görs i oktober. Men det kanske skulle vara bättre att ha den på våren inför sommarsäsongen istället, säger Jan Annerstedt.

I Lund har tekniska förvaltningen hand om 150 lekplatser. Nu ska de titta extra på de mest frekvent använda lekplatserna.
– Vi skärper till granskningen och tittar över rutiner. Olyckor får helt enkelt inte inträffa. Vi är stolta över lekplatserna så olyckan kom som en stor chock. Vi kommer att vara extra noggranna där vi redan är noggranna, förklarar Jan Annerstedt.

Arbetet med funktionskontrollerna påbörjades under torsdagen och själva utförandet inleds under fredagen.
– Det handlar om 5-10 lekplatser och vår ambition är att de ska vara klara nästa vecka, säger Anita Wallin, tillförordnad teknisk direktör i Lunds kommun.

Utifrån besiktningen av rutschkanan i Stadsparken hittades ingenting som tydde på sabotage.
Ärendet har nu blivit en försäkringsfråga och när rutschkanan i Stadsparken öppnar igen är i nuläget oklart.

Senaste nytt omLund

Dagens fråga

Det finns tyvärr inga omröstningar för tillfället.

Webbkryss