Foto:TT

Narkotikaspanare på plats bland festande på Falsterbo Horse Show

FALSTERBO Fem unga män mellan 19 och 22 år har hittills gripits misstänkta för narkotikabrott på Strandbaden i Falsterbo.
– I år tittar vi extra på narkotikaanvändandet på kvällarna, säger Jörgen Sjåstad, kommunpolis i Vellinge där just nu Falsterbo Horse Show pågår för fullt.

Falsterbo Horse Show lockar besökare från hela landet. Sedan starten i helgen är hittills fem unga män misstänkta för narkotikabrott i samband med klubbarrangemang efter avslutade tävlingar på Falsterbo Horse Show. De kommer från Lidingö och Malmö, Lomma och Bjärred medan den yngste, 17-åringen, är från Höllviken.

– Det har ändå varit rätt lugnt hittills och på dagtid är det ingenting, det är på kvällstid när krogarna öppnar det händer saker. Vi vet ju även att antalet människor och aktiviteter ökar nu torsdag, fredag och lördag, säger Vellinges kommunpolis Jörgen Sjåstad. Han har varit på plats på Falsterbo horse shows veckoarrangemang varje år sedan 2009.

I takt med att polisen nu i stort sett dagligen rapporterar någon ung person i Vellinge kommun för narkotikabrott har beslutet i år varit att sätta extra fokus på just narkotikan.

– Vi har med oss några spanare vissa kvällar. Förhoppningen är att vi kanske även ska ta någon av de som säljer narkotikan, inte bara brukarna, säger Jörgen Sjåstad, som är oroad över utvecklingen bland kommunens ungdomar.
– Det är i stort sett något varje dag, därför har vi men även kommunen fullt fokus på narkotika.
Samtliga som hittills påträffats påverkade eller med narkotika är misstänkta för narkotikabrott för eget bruk.

En 17-åring är också misstänkt för våld mot tjänsteman samt för att ha gjort våldsamt motstånd då ordningsvakter omhändertog honom klockan 01.40 på tisdagsnatten, även det på Strandbaden.
En 24-årig kvinna har samma kväll polisanmält en misshandel med uppgifter om att hon skulle ha fått ont i armarna då hon av personal på plats avhystes från klubben och bars bort från lokalen.

Dagens fråga

Har du bokat någon sommarresa?

Loading ... Loading ...