Albin Bergström är en hemmafavorit i lag-EM på ett sedvanligt blåsigt Ljunghusen. Foto: Ulf Nilsson

Lovande svensk start i lag-EM

GOLF Sverige är delad trea med Skottland och skuggar England och Irland, som delar ledningen efter den första dagens spel i lag-EM på Ljunghusens bana.

Klockan 07.30 stod dagens förste svensk på tee, Pontus Nyholm, Gävle. En halvtimme senare peggade en EM-debutant, Vincent Norrman, Haninge, upp.
Nyholm kom in på par, 72 slag, Norrman på fyra under, 68 slag efter fem birdies och en bogey.
– Det var en fin debut i EM-sammanhang. Det är andra gången som jag spelar linksgolf, den första var på British Amateur Championship i Portmanock på Irland för en dryg vecka sedan, berättar 21-åringen från Stockholm, som pluggar sista året på college i USA, Georgia Southwestern, och är klubbkamrat med Alex Norén och Kristoffer ”Kotte” Broberg.
– De har lärt mig allt: hur jag tar mig runt banan, hur jag svingar, och närspel… allt.
Vincent Norrman tror att det kan bli en kul vecka för det svenska laget på klubben vars bana, precis som namnet antyder, kantas av (låga) ljungbuskar utanför fairway. Att vara på det klippta spelfältet är alltid en bra strategi på Ljunghusens Golfklubb.
– Vi är ett härligt gäng, riktigt nära och alla är bra golfare, förklarar Vincent Norrman, medan kalufsen far omkring vinden.
David Nyfjäll, Uppsala, klämde till med en 68:a. Hemmaspelaren Albin Bergström följdes av flest åskådare och gick runt på 71 slag, ett under par.

Sportresultat

Sport i dag