Foto: TT

H65 klart för nytt Europaspel

HANDBOLL Förra säsongen blev inte som laget tänkt sig.
En andraplats i SHE och respass i SM-semifinalen mot IK Sävehof grusade drömmarna om Champions League och satte deltagandet i EHF-cupen i limbo.
Nu står det dock klart att H65 Höör får ett wild card till EHF-cupen.

– En lättnad. Hela vår verksamhet bygger på europeiskt deltagande, konstaterar tränare Ola Månsson i ett pressmeddelande från klubben.
Under tisdagen kom beskedet från EHF att H65, liksom flera föreningar i andra länder, beviljats ett wild card i EHF-cupen.

Laget går liksom i fjor in i den första rundan av tre, där samtliga tre rundor måste vinnas för att kvalificera sig till vinterns gruppspel.
Omgång 1 spelas helgen den 7 till 8 september och lottningen äger rum 16 juli.
Beskedet kom som en lättnad för tränare Ola Månsson.
– Vi vill spela i den internationella miljön av flera olika anledningar. Vi har spelare som vill ut i Europa till andra klubblag eller med landslag och H65 har därför varit ett val för dem. Vi har dessutom visat i flera år att vi hör hemma i de sammanhangen.

Det hade kunnat bli Challenge Cup?
– Ja, men vi är ”färdiga” med den cupen. Den är jättebra – för andra lag. H65 har en seger, en andraplats och en semifinal där på tre försök, men utvecklas mer av att möta hårdare motstånd i EHF-cupen.

Hur ser du på lagen i den första rundan?
– Det kan bli både jättebra och jättesvårt. I fjor fick vi möta Lokomotiva Zagreb i första rundan vilket var en 50/50-kamp som vi vann.
– I andra omgången mot turkiska Muratpasa var det lite enklare. Det kan bli både tyska, franska och rumänska lag som är jättebra och dem vill vi gärna undvika. Det kan även bli Skuru faktiskt. Samtidigt är det knappast något lag som vill möta oss i den första omgången …

Drömmotståndet?
– Muratpasa igen kanske? Det var trevligt nere i Antalaya.

Sportresultat

Sport i dag