Tre personer knivskars i Klagstorp utanför Trelleborg under natten till tisdagen. Foto: Andreas Hillergren/TT
Polisen på plats i Klagstorp där tre personer knivskars under natten till tisdagen. Foto: Andreas Hillergren/TT

Kvinna i 40-årsåldern allvarligt knivskuren

Trelleborg En kvinna i 40-årsåldern knivskars allvarligt och två tonårspojkar åsamkades lindriga skador vid ett knivdrama i Klagstorp utanför Trelleborg under natten till tisdagen.
En man i 50-årsåldern greps ungefär en timme efter händelsen.

Polisen larmades till Klagstorp klockan 0.18. Ungefär en timme senare greps en man i 50-årsåldern som misstänkt för dådet. Strax före klockan 10 meddelade polisen att mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, grovmisshandel alternativt försök till mord samt grov misshandel.

– Vi började direkt att jobba med att hitta den misstänkta gärningspersonen, som hade lämnat platsen. Det var ett intensivt sökande under en kortare tid innan vi fick tag i honom, berättar Filip Annas, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen genomförde en teknisk undersökning av brottsplatsen och höll förhör under natten.

– Nu ska vi fortsätta göra teknisk undersökning. Det ska ha varit väldigt rörigt och ha skett saker på olika ställen, allt har inte skett på exakt samma ställe, säger polisinspektör Ewa-Gun Westford

Under eftermiddagen förhördes den misstänkta mannen som förnekar brott. Polisen ville därför inte gå in på om mannen och offren har någon relation eller om mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Det kommer hållas fler förhör framöver och polisen jobbar med att sammanställa den informationen som finns inne just nu.

Region Skånes presstjänst uppgav att en kvinna i 40-årsåldern är allvarligt skadad och att två pojkar, båda 15-18 år, är lindrigt skadade. En av de skadade ska enligt polisen på tisdagsförmiddagen ha fått lämna sjukhuset.

Tidningen var vid lunchtid i kontakt med åklagare Lina Viktor, som inte kan lämna fler uppgifter då det fortfarande är väldigt tidigt i utredningsskedet.

Dagens fråga

I går var det Internationella reptildagen. Kan du tänka dig att ha orm?

Loading ... Loading ...