Propulsion älskar att tävla på Jägersro. Foto: Mikael Rosenquist/Miro Media

Propulsion till Hugo Åbergs

TRAV Solvallastjärnan Propulsion kommer den sista tisdagen i juli att försvara sin titel i Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.

Efter tre raka segrar de senaste tre åren, så är Propulsion redo för att jaga en ny titel.
Redan efter det senaste loppet, den förkrossande vinsten i Norrbottens Stora Pris på Bodentravet, så lämnade tränaren Daniel Redén ett klartecken till Jägersros sportchef Mats Ahlkvist.
– Vi har siktat mot Hugo Åbergs efter loppet i Boden och jag valde medvetet att stå över lopp däremellan, berättar Redén om matchningen.

Propulsion har charmat Jägersropubliken vid varje besök, och han har svarat för kanontider i Malmö varje gång över 1609 meter, en engelsk mile:
2016 vann han på 1.08,9.
2017 vann han på 1.08,1.
2018 vann han på 1.09,4.
Propulsion är för övrigt obesegrad i karriären på Jägersro, förutom vinsterna i Åbergs har han nämligen också noterats för en vinst i klassiska C L Müllers Memorial.
Nu kommer Propulsion att tävla på Jägersro efter ett uppehåll på närmare sex veckor. Men Daniel Redén låter inte så värst orolig över det:
– Propulsion känns fortsatt otroligt stark och fräsch i träningen och självklart vill vi komma till Malmö för att försöka försvara titeln i detta fina lopp.

Mats Ahlkvist har täta kontakter med tränare runt Europa för att få ihop ett slagkraftigt startfält. Han hälsar Propulsion varmt välkommen till Malmö den 30:e juli.
Sedan tidigare är hemmahästen Racing Mange, tränad av Joakim Lövgren, klar för miljonloppet.
Även Aubrion du Gers har en plats i loppet efter sin vinst i Argentan. På lördag avgörs sedan Årjängs Stora Sprinterlopp där vinnaren erbjuds en plats i Hugo Åbergs.

Sportresultat

Sport i dag