Damlandslaget med medaljerna på scen under firandet på Götaplatsen i Göteborg. Foto: Jonas Lindstedt/TT
Blågula supportrar på plats på Götaplatsen. Foto: Jonas Lindstedt/TT
Kosovare Asllani skriver autografer på Landvetter. Foto: Henrik Brunnsgård/TT

Kapten Seger nära tårar under firandet

FOTBOLL Tusentals supportrar kom till Götaplatsen i Göteborg för att hylla Sveriges VM-bronshjältar efter hemkomsten från Frankrike.
Lagkaptenen Caroline Seger var märkbart rörd.

– Sverige, fy fan vad vi älskar er allihopa, sa 34-åringen som inte hade långt till tårar då hon greppade mikrofonen på scenen i TV4:s direktsändning.
– Det har varit helt enormt att känna ert stöd, både på plats (i Frankrike) och här hemma. Att få vara med och uppleva detta tillsammans med er. Jag vill inte gråta, men det här berör mig väldigt mycket. Från botten av mitt hjärta: Stort jävla tack.
Rosengårdsspelaren gjorde sin 200:e A-landskamp och förmodligen sista VM-framträdande i lördagens bronsmatch mot England (2-1).

Hon fick kämpa för att hålla tillbaka sina känslor.
– Ni förstår inte hur stort det här är och hur mycket ert stöd betyder för oss. Att ha er på plats och här hemma är något helt unikt som vi bär med oss i våra hjärtan.

Tidigare på dagen hade damlandslaget anlänt till Landvetter där man blev eskorterade av ett Jas-plan den sista biten innan landning.
Två brandbilar sprutade sedan ner planet med vatten.
– Vi ville landa och träffa vära nära och kära, vi har satt Sverige på världskartan igen vilket känns skönt, konstaterade anfallsstjärnan Kosovare Asllani till media på plats.
– Damfotbollen skjuter i höjden vad det gäller popularitet.
Ett hundratal personer fanns i ankomsthallen som dekorerats med gula och blå ballonger samt banderoller. Det bjöds också på nationalsång inför spelarna.
Elin Rubensson, skåning som till vardags spelar i Kopparbergs/Göteborg FC, uppskattade verkligen hyllningarna.
– Vi är väldigt stolta och det var skönt att komma hem. Det var ett häftigt mottagande, sa hon i en intervju med SVT Sport.

Sportresultat

Sport i dag