Fuffens med cigaretter i affär

Höör

Under en inspektion av en tobaksaffär i centrala Höör i torsdags konstaterades att de säljer ett flertal sorters cigaretter med smaksättning. Inspektionen utfördes dock med anledning av annat klagomål; en anonym tipsare påstod att tobaksaffären bland annat säljer cigaretter till minderåriga.
De sålde cigaretter av bland annat sorten Camel Activate som har en klickfunktion där en smaksättare utsöndras för att tobaken ska få smaken av mentol.
Folkhälsomyndigheten beslutade 2016 att förbjuda tobaksbolag att sälja så kallade klickcigaretter på den svenska marknaden.
Men efter en tid skapades en övergångsbestämmelse för cigaretter och rulltobak med karakteristisk smak, som löper till den 20 maj nästa år. Från detta datum är alla smaksatta tobaksprodukter otillåtna i hela EU.
Trots att männen som opererade affären har tillåtelse att sälja till exempel klickcigaretter i några månader till, uppges de ha varit väldigt hispiga vid tillfället av inspektionen. En ska ha ”bevakat” dörren och en annan sa åt kunder att lämna om de trots allt kom in.
Vad gäller ryktet om fösäljning till minderåriga stod det inget om i kontrollrapporten, vilket kan betyda att det inte kunde verifieras vid tillfället.

Dagens fråga

I går var det Internationella reptildagen. Kan du tänka dig att ha orm?

Loading ... Loading ...