Caroline Seger under en pressträff inför bronsmatchen mot England som förmodligen blir hennes sista framträdande i VM-sammanhang. Foto: Janerik Henriksson/TT

Seger hoppas få fira med ett VM-brons

FOTBOLL Caroline Seger spelar på lördagen sin 200:e landskamp och kaptenen vill inget hellre än att kunna jubla över ett brons mot England.
Förmodligen är det också hennes sista VM-match i karriären.

– 200 landskamper känns så klart helt otroligt. Men det känns som vilken match som helst, säger Seger på fredagens presskonferens enligt SVT Sport.
Som det ser ut nu talar allt för att bronsmatchen blir kaptens sista i VM-sammanhang.

– Det känns i hela kroppen. Klart att det kan man ju aldrig veta, men just nu är det väldigt långt borta, konstaterar 34-åringen.
– Sedan har man också en känsla i sig själv, det är slut. I varje fall i VM, för min del. Men sedan kanske man kommer igen.
Caroline Seger är fast besluten om att lördagens framträdande ska sluta med ett stort blågult jubel.
Rosengårdsspelaren vill inget hellre än få kröna VM:et med en bronsmedalj.
Därför är matchen definitivt prio nummer 1.
– Alla frågor om vad som komma skall. Jag vill lägga fokus på det i morgon. Så vi får se hur det känns efter VM, så tar vi ett beslut då.

Hon räknar med ungefär samma matchbild som i semifinalen.
– Jag tror den kommer bli som mot Nederländerna. De är duktiga på kanterna och att komma in i boxen. Det gäller för oss att fortsätta. Jag tycker vi spelat ett bra försvarsspel.
– Det som är viktigt är att få hem det här bronset.

Sportresultat

Sport i dag