Foto: TT

Torns IF föll med uddamålet

FOTBOLL Som om det inte vore nog med skador i laget, på väg till Skövde under onsdagen fick Niclas Lundberg i Torns IF sys på vårdcentral innan matchen.

I lördags bröt Niklas Nilsson, lagkapten och mittback, vadbenet i matchen mot Oskarshamn.
Under onsdagen hann inte ens matchen mot Skövde på bortaplan komma igång innan en spelare i Torns IF skadade sig.
– Niclas Lundberg slog huvudet i en tv på bussen. Såret ville inte sluta blöda, så vi fick uppsöka vårdcentral i Mullsjö på vägen upp till Skövde, berättar tränare Richard Ringhov.
Sköterskorna på vårdcentralen agerade snabbt när de hörde att laget var på väg till match. Det blev inte lång väntetid innan såret var sytt och Lundberg klar för spel.
– Vi blev försenade och matchen sköts upp, men inte mer än tio minuter, säger Ringhov.
Inför matchen hade Torn bara tio seniorspelare att tillgå. Ändå var det Torn som tog ledningen genom Anton Kinnander efter en dryg halvtimmes spel. Det dröjde dock bara några minuter innan Skövde lyckades kvittera.
– Vi är rätt skadeskjutna och möter ett bra lag på bortaplan. Sett till helheten gör vi en bra försvarsinsats i första halvlek, analyserar Torntränaren.
I andra halvlek blev spelet mer böljande fram och tillbaka. I den 74:e matchminuten landade bollen i en håla på planen och fick en felstuds framför annars duktige Tornmålvakten Svante Hildeman, vilket resulterade i 2-1-ledning för Skövde.
– Det gör ont att bli straffade genom ett sådant skitmål, menar Ringhov.
– Men ska man vara riktigt ärlig hade Skövde samlat ihop till ett mål, även om det känns lite beskt när man ändå är så nära den här poängen på bortaplan.
2-1 stod sig matchen ut och någon poäng för Torn blev det alltså inte som plåster på såren. Matchen var den sista för Torns del inför speluppehållet, som kommer lägligt för laget.
– Ja, nu har vi semester och skadade spelare har möjlighet att rehabilitera sig. Men Niklas Nilsson blir tyvärr borta i många veckor nu och han är en viktig spelare för oss, avslutar Richard Ringhov.

Sportresultat

Sport i dag