Sofia Jakobsson i den mixade zonen på spelarhotellet inför onsdagens VM-semifinal mot Nederländerna. Foto: Janerik Henriksson/TT

Sverige är inställt på revansch i VM-semin

FOTBOLL Stämningen är på topp i Blågult efter bragdsegern över Tyskland och på onsdagskvällen är Nederländerna det sista hindret mot en svensk VM-final på damsidan.
I sådana fall för andra gången genom tiderna.

– Känns bara fantastiskt kul och jag längtar tills i morgon, säger anfallaren Sofia Jakobsson då hon intervjuas av SVT Sport på tisdagseftermiddagen.
29-åringen stod för det enormt betydelsefulla 1-1-målet (slutresultat 2-1) i kvartsfinalen och är laddad för ytterligare en skräll.

Spelarna sprudlar verkligen av självförtroende inför den hett emotsedda semifinalen i Lyon.
En drabbning där Sverige jagar revansch för 0-2-förlusten i EM-kvartsfinalen 2017.
– Jag ser stora möjligheter, framför allt efter vår match mot Tyskland känns det otroligt bra i truppen, konstaterar Frankrikeproffset.
– Vi har spelat mot bra motstånd, är kul att vara här och vi kommer med gott självförtroende in till matchen. Det finns stora möjligheter till seger och det ska bli en otroligt häftig uppgift.
Jakobsson vet ungefär vad som väntar mot Nederländerna.
– De påminner om Tyskland med ett otroligt skickligt anfallsspel och de har några spelare som är i bra form.
– Samtidigt har vi visat prov på otroligt bra försvarsspel i det här mästerskapet. Mot Tyskland visade vi upp ett bra omställningsspel så det känns tryggt.

Nederländska superstjärnan Lieke Martens, med ett förflutet i svenska Kopparbergs/Göteborg FC och FC Rosengård, har haft stora problem med en tå under mästerskapet.
Och någon träning blev det heller inte dagen före match.
– Hon kör egen individuell träning i dag också, för att begränsa belastningen, uttalade sig presschefen Anja van Ginhoven till SVT.
Något besked om 26-åringens medverkan kommer inte ges förrän matchdagen.
– Vårt medicinska team jobbar hårt för att få henne i speldugligt skick och tar situationen dag för dag. I morgon ser du svaret på om hennes namn är i laguppställningen eller inte.
I Sverige saknas avstängda anfallaren Fridolina Rolfö.

Sportresultat

Sport i dag