Foto: TT

Flest personbrott i Södra innerstaden

Malmö Fosie är det område där invånarna känner sig otryggast men det är i Södra innerstaden flest uppger att de utsatts för brott mot person.

Det framgår i en studie som gjorts av Brå. Enligt studien som mäter allmänhetens utsatthet för brott, otrygghet och oro för brott uppger hela 33.8 procent  i Södra innerstaden att de utsatts för brott mot person. Brott mot person inkluderar allt från misshandel och och sexualbrott till bedrägeri och fickstöld. Längst ner på listan i Region Syd finns Olofström med 14 procent. Samma studie visar att Fosie är det område i polisregion Syd där invånarna känner störst oro inför brott. Medan Kirseberg är det område landet där flest uppger att de utsatts för egendoms brott. Det innefattar bostadsinbrott, bilstöld, stöld ur/från fordon och cykelstöld.

– Vad gäller egendomsbrott mot hushåll är Syd den polisregion i riket där andelen utsatta är som störst. Inom såväl regionen som hela riket, är hushåll i Malmö kommuns stadsdel Kirseberg mest utsatta för egendomsbrott, säger Sofie Lifvin, utredare, Brå i ett pressmeddelande.

Studien bygger på frågeenkäter, på grund av den låga svarsfrekvensen kan enligt Brå statistiska osäkerheter förekomma.  Myndigheten menar att resultaten därför bör ses som en indikationer snarare än ”sanna värden” .

 

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...