Foto: TT

Bordellmamma fick fängelse

Malmö Lägenheten på Industrigatan i Malmö användes under våren som bordell för fyra sydamerikanska kvinnor.
Nu har den 43-åriga ”bordellmamman” dömts till 6 månaders fängelse och utvisning.

Kammaråklagare Anna Edebalk ville att den ungerska kvinnan skulle dömas för grovt koppleri då verksamheten hade människohandelsliknande omständigheter, men tingsrätten nöjde sig alltså med koppleri.
De fyra kvinnorna som sålde sexuella tjänster i lägenheten övervakades av den nu dömda kvinnan. Hon har hjälpt till med allt från resor, annonsering, kondomer och kundkontakter. Enligt domen har det alltid funnits någon i lägenheten som administrerat den enligt domen omfattande och professionellt skötta verksamheten.
Och syftet med verksamheten har varit att utnyttja kvinnorna för prostitution.
Rekryteringen har skett i Venezuela och Mexiko, och när kvinnorna kommit till Sverige har de stått i skuld för resan. För att betala av den har de prostituerat sig.
– Kvinnorna har även till viss del haft begränsad rörelsefrihet då de bland annat har förväntats vara tillgängliga för att utföra sexuella tjänster i lägenheten varje dag i veckan mellan klockan 10 och 22. Och de har behövt be om lov för att få lämna lägenheten, skrev åklagaren i stämningsansökan.
Kvinnorna är i 20-årsåldern och har enligt åklagaren Anna Edebalk varit medvetna om att de skulle prostituera sig när de kom till Malmö.
De fyra kvinnorna som befann sig i lägenheten när polisen slog till i mitten av april ville ha skadestånd och ersättning för sveda och verk på drygt 54 000 kronor vardera, vilket tingsrätten avstyrkte.
Den 43-åriga kvinnan menar att hon bara svarat i telefon mot betalning och förnekar därför brott.
Mikael Ankarvik

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...