Foto: TT/Arkiv

Tillslag mot internationell knarkliga – 31 gripna

Malmö/Danmark Under onsdagen har hittills 31 personer gripits av dansk polis på Själland i samband med en koordinerad aktion mot en internationell knarkliga.

Det var i samband  med en koordinerad aktion mot en internationell knarkliga som de 31 personerna greps varav fem av dessa har anhållits i Malmö. Polisen har även gjort husrannsakningar på flertalet adresser. Insatsen gjordes tillsammans med dansk polis.

– Personerna blev anhållna i Malmö och har anknytningar till ett dansk nätverk, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Den danska polisen uppger på sin hemsida att man arbetat en längre tid med ett fall som handlar om smuggling av tunga droger och vapen. Spåren har lett till ett kriminellt nätverk med rötter i Albanien.På onsdagen genomförde den danska polisen en omfattande insats. Vid ettiden på onsdagen hade totalt 31 personer arresterats på ett antal platser på Själland. Polisen skriver att det kan följa fler gripanden både i Danmark och utomlands.

Ärendet omfattar smuggling och distribution av cirka 1 650 kilo heroin och kokain. Flera av de gripna är utländska medborgare. Onsdagens aktion har skett i samarbete med myndigheter i Sverige, Nederländerna, Belgien, Slovenien, Albanien och Tyskland samt med Europol, Europeiska unionens byrå för brottsbekämpning.

Den danska polisen skriver att ett antal liknande åtgärder har inletts i flera av de nämnda länderna under onsdagen. Både i Danmark och i andra länder har polisen beslagtagit stora mängder narkotika, vapen och kontanter. Det penningtvättsutredning ingår också i ärendet.

– Det är ett stort fall som har trådar över hela Europa. Under lång tid har vi tillsammans med våra europeiska kollegor i Europol utrett nätverket, vilket vi misstänker för omfattande och organiserad smuggling av kokain, heroin och vapen. Därför är det självklart mycket tillfredsställande att dagens åtgärd har genomförts framgångsrikt och i dag har resulterat i 31 arresteringar enbart här i landet, säger polisinspektör Torben Svarrer, chef för SEÖ (särskilda utredningar område öst) vid Köpenhamnspolisen.

 

Texten uppdateras

Dagens fråga

Känner du dig otrygg i Malmö efter den senaste tidens våldsdåd?

Loading ... Loading ...