Metro sparkar samtliga journalister

Inrikes Metro behöver inte längre journalister, säger tidningens ägare Christen Ager-Hanssen till Expressen. Nu ska samtliga sägas upp - "bedrövligt", enligt facket.

I våras fick Metro Media House, bolaget som äger tidningen Metro, rekonstruktion beviljad.

När företaget ansökte om rekonstruktionen låg dess skulder på 59 miljoner kronor.

Metro fick då till fredagen den 28 juni på sig att stöpa om sin affärsmodell. Men nu meddelar Metro att de tänker ansöka om att få tiden förlängd, skriver Expressen.

Samtidigt säger Metros ägare Christer Ager-Hanssen till Expressen att samtliga journalister på tidningen ska sägas upp.

– Journalister passar inte in i vår affärsplan. Det finns flera contentbyråer som producerar material som passar oss. Vi kommer att vara innehållsköpare, säger han, men vill inte sätta ett exakt datum för när.

– Vår strategi är inte att driva verksamheten med anställda journalister. Vi kommer att vara ett modernt företag som köper in innehåll. De som har bäst innehåll på marknaden kommer vi att löpa ifrån. Så enkelt är det. Vår strategi är att vara bäst på innehållsköp. Köpa billigt och bra.

Att ledningen planerade att säga upp journalisterna var inget som den lokala fackklubben kände till förrän de läste det i Expressen.

– Vi har bara sett det via Expressen tyvärr. Det är bedrövligt, jag kan inte säga annat. Jag är väldigt oroad för de anställda och våra medlemmar på Metro, säger Katarina Dahlskog, förbundsjurist på SJF till Medievärlden.

Dagens fråga

Har du börjat köpa julklappar än?

Loading ... Loading ...