Foto: TT

FN:s säkerhetsråd uppmanar Iran och USA till samtal

UTIRKES I samband med att Iran sköt ner en amerikansk drönare i Hormuzsundet förra veckan har FN:s säkerhetsråd fördömt riktade attacker mot oljefartyg och uppmanar till samtal mellan länderna. Iran är dock inte öppna för dialog med USA på grund av Trumps nyinförda sanktioner.

Enligt Iran sköts drönaren ned på iranskt territorium men Usa menar att drönaren befann sig på internationellt vatten i Hormuzsundet. Den diplomatiska situationen är infekterad och det finns även risk för att dialogen mellan nationerna är helt avslutad.

Irans talesperson Abbas Mousavi skriver i ett meddelande på twitter att all kommunikation med USA är uteslutet som ett svar på de nya sanktionerna. Varpå Trump har svarat med att sanktionerna är en reaktion mot nedskjutningen av drönaren, skriver Reuters.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...