Foto: TT

Djurägare hade 25 katter- saknade tillstånd

Länsstyrelsen bedömer att ägaren inte har uppfyllt för kravet för djurhållning. Därför har länsstyrelsen beslutat att ägaren endast får behålla två av katterna.

Det var vid ett besök under maj månad som Länsstyrelsen Skåne besökte djurägaren och upptäckte allvarliga brister i djurhållningen. Under kontrollen framgick att katterna var sjuka, smutsiga och undernärda. På grund av djurägarens brister i sin djurhållning ska hon betala ett vite på 5000 kronor för att inte ha uppfyllt kraven för djurskötsel samt djuromsorg.

Länsstyrelsen bedömer att djurägaren får behålla två katter och en kanin då ägaren har uppvisat hon åtgärdat bristerna, enligt Djurskyddsenheten. Utöver katterna hade djurägaren även en kanin och en fågel. Eftersom hon saknade tillstånd för att hålla fler än nio katter ska de övriga djuren avlivas eller omhändertas inom kort.

Dagens fråga

I går var det Internationella reptildagen. Kan du tänka dig att ha orm?

Loading ... Loading ...