Foto: TT

Bra skolresultat för Kävlinges niondeklassare

Kävlinge 87,6 procent av Kävlinges niondeklassare har gymnasiebehörighet. Det är ett bra resultat men är också något lägre än 2018 års rekordresultat på 94,3 procent.

– Behörigheten ligger fortfarande kvar på en hög nivå på våra skolor, vilket känns tillfredsställande, säger verksamhetchefen för sektor utbildning Barbro Börjesson i ett pressmeddelande.

Resultaten är preliminära, men visar att 84 procent av kommunens niondeklassare har nått målen i alla ämnen och det genomsnittliga meritvärdet är 239 poäng. Elevernas meritvärde hamnar på 239,0 att jämföra med året innan då det var 245,3. Andelen elever som nått kunskapskraven i alla ämnen minskar ca 3,4 procent total sett i kommunen, från 87,6 procent 2018 till årets 84 procent.

– Återigen visar Kävlinges skolor på en fantastisk kunskapsnivå. I år har vi sjunkit något från fjorårets rekordresultat men jag är mycket stolt och glad för den höga kvalité våra lärare och elever levererar. Det är viktigt att ge goda förutsättningar för kommunens ungdomar att fortsätta sin kunskapsresa mot högt uppsatta mål och framtida utmaningar, säger utbildningsnämndens ordförande Camilla Mårtensen (L).

Även för eleverna i de lägre årskurserna är resultaten bra. Det genomsnittliga meritvärdet i årskurs sex ligger på 243,8 poäng.

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

Loading ... Loading ...

Webbkryss