Foto: TT

Lunds universitet bäst i Sverige

Lund Enligt ansedda QS World University Ranking är Lunds universitet bäst i Sverige, ändå är universitet kritiska till rankingen.

I den globala rankningen hittas Lunds universitet på plats 92. Bland de svenska lärosätena är det endast KTH i Stockholm gör Lund sällskap bland de hundra bästa. Trots topplaceringen är Lunds universitet kritiska till rankingen. På sin hemsida skriver de:

”Universitetens verksamheter är komplexa och de kommersiella rankinginstituten mäter bara vissa delar av verksamheten. Metodologin kan i många fall ifrågasättas. Rankninginstituten förändrar ofta sina sätt att mäta och redovisar inte hur de har gjort.”

Toppar hela den globala listan gör  Massachusetts Institute of Technology.

Dagens fråga

Känner du dig otrygg i Malmö efter den senaste tidens våldsdåd?

Loading ... Loading ...