Eslöv

Maskingruppen och Wallins satsar ihop

Pär-Ola Jansson, MaskinGruppen AB och Björn Ekdahl, Wallins Traktor AB.
Eslöv
Eslöv På landet MaskinGruppen och Wallins Traktor gör en gemensam satsning i Eslöv.

MaskinGruppen och Wallins Traktor gör en gemensam satsning i Eslöv. De båda Massey Ferguson-återförsäljarna flyttar ur sina befintliga lokaler i Eslöv och Hörby och flyttar in i gemensamma lokaler i Eslöv.

– Vi ser stora synergieffekter med ett samarbete, både på kort och lång sikt säger Björn Ekdahl, VD och ägare av Wallins Traktor AB.

Den nya fastigheten ligger på Åkerigatan 8 i Eslöv – där Kullenbergs för flera år sedan bedrev sin verksamhet i Eslöv. Med stor modern verkstad och högre gemensam kapacitet vill man skapa bättre förutsättningar för personal och kunder.

– Tillsammans skapar vi förutsättningar för en långsiktig satsning i regionen som kan svara upp mot de krav som ställs på oss som återförsäljare med tillgänglighet och kunskap, säger Pär-Ola Jansson på MaskinGruppen AB.

Wallins Traktors anläggning i Hörby kommer att drivas vidare och avvecklas över tid, men först när servicen är säkerställd i området. MaskinGruppen i Eslöv flyttar under sommarmånaderna över till nya adressen i Eslöv. Officiell invigning är planerad till efter sommaren.

Eslöv

Vädjan om trafikåtgärder får kalla handen

Eslöv
ESLÖV Efter flera tillbud har hemvården vädjat om att något görs åt trafiksituationen vid utfarterna från deras kontor. Men deras vädjan får kalla handen av miljö- och samhällsbyggnadsnämnden.

Det handlar om in- och utfarterna från vård- och omsorgs kontor på Kvarngatan.

Från kontoret utgår både hemvårdspersonal, rehabpersonal och sjuksköterskor när de ska göra hembesök hos patienter och brukare.

Men personalen upplever att det ofta står parkerade fordon på Kvarngatan och att de stillastående bilarna skymmer sikten när man ska åka ut från parkeringen vid lokalen.

Under förra året skedde flera tillbud. Anställda på vård och omsorg har därför hört av sig till den förvaltningen som har hand om trafik och gatufrågor.

Önskemålet har varit att något görs för att in- och utfarten ska bli säkrare.

Även Arbetsmiljöverket har vid en inspektion påpekat problematiken med in- och utfarterna. Det har också rapporterats att fordon som kör längs Kvarngatan håller för höga farter.

Vård och omsorg har därför föreslagit att det ska införas parkeringsförbud på en sträcka vid in- och utfarterna, så att sikten förbättras.

Om det inte skulle gå att införa p-förbud så har vård och omsorg föreslagit en lösning där det sätts upp trafikspeglar, för att underlätta sikten.

Nu har miljö- och samhällsbyggnaden sagt nej till båda lösningarna. Det blir varken p-förbud eller några speglar.

Nämndens ordförande, Bengt Andersson (M) förklarar att det gjorts mätningar på platsen, som visar att det finns gott om plats vid den ena utfarten. Enligt mätningen är den ena utfarten drygt åtta meter bred. Den andra in- och utfarten som används är över fem meter bred, påpekar han.

Bengt Andersson (M) förklarar också att man inte vill införa p-förbud på platsen, eftersom det skulle innebära att fyra p-platser då skulle ryka.

Att nämnden säger nej till lösningen med speglar handlar om att speglarna anses ge en förvrängd bild, vilket kan innebära risker.

– Trafikspeglar är vi väldigt försiktiga med att sätta upp. Dels är det svårt att bedöma avstånd och hastighet när man tittar i en spegel. Det är lätt att lura sig själv. Dels är speglar utsatta för väder, med regn och snö, säger Bengt Andersson och förklarar att de då inte fyller sin funktion.

Kristina Carlsson, enhetschef inom hemvården, tänker inte ge upp försöken med att hitta en säkrare trafiklösning för personalen.

- Vi har sagt att om vi inte får gehör så får vi försöka hitta andra lösningar. Som ansvarig för arbetsmiljön är jag skyldig att se till att arbetsmiljön är trygg och säker för dem som jobbar här. Vi chefer kommer samlas kring detta igen och se hur vi ska agera nu. Tillbuden finns kvar fastän vi nu får avslag på våra önskemål.

Än så länge har ingen skadats uppger hon.

- Det har varit tillbud. Det har inte lett till någon skada. Ibland står det bilar parkerade så att man inte ser något förrän man är ända ute i körbanan. Det innebär en risk för att bli påkörd. En del ställer sig också på ett sätt som gör att vi får en snävare utfart än vad det ser ut att vara.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

Privatlån.com

3 unika saker du kan använda ett blancolån till

Privatlån.com Många väljer att använda ett blancolån som ett billån eller för att samla mindre lån och krediter. Som mest kan du låna 600 000 kronor, men du kan även låna så lite som 5 000 - 10 000 kronor.

Eftersom blancolån saknar krav på säkerhet kan pengarna användas till precis vad som helst. Du kan dessutom justera lånets löptid för att hitta en månadskostnad som passar din ekonomi, vilket innebär att du kan ha råd med det mesta.

Det finns många användningsområden för denna låneform. Nedan ska vi titta närmare på tre lite mer ovanliga saker som du kan finansiera med hjälp av ett blancolån.

Köp din drömhäst

Att köpa häst är inte billigt, många gånger kostar dessa fyrbenta djur tiotusentals kronor. Har man inte sparat ihop under en längre tid kan det vara svårt att ha råd. Samtidigt vill du kanske vänta allt för länge med att köpa, särskilt inte om du råkar hitta drömhästen till salu.

Genom att ta ett blancolån kan du betala för hästen direkt och sedan dela upp betalningen i en takt som passar din ekonomi. På så sätt slipper du allt för stora påfrestningar på din ekonomi. Du kan dessutom låna lite mer om du till exempel behöver köpa till lite ny utrustning.

Res på semester till tropikerna

Många är de som drömmer sig bort till varmare breddgrader, inte minst när vintermörkret smyger sig på. Att besöka tropiska öar med kritvita stränder kan dock vara kostsamt och att finansiera hela familjeresan med eget sparkapital kan kännas i plånboken.

Även här kan ett blancolån vara ett bra alternativ. Eftersom du kan lägga upp blancolån under flera års tid kan du låna till resan och samtidigt få en mer hanterbar månadskostnad.

Eftersom de flesta blancolån betalas ut inom 1 till 2 dagar - vissa kan till och med betalas ut samma dag - kan du dessutom slå till på resan direkt utan att riskera att priset höjs.

Investera i ny hemelektronik

Behöver du byta ut hemmets TV? Eller kanske är det hög tid att köpa en ny dator? Hemelektronik är ofta dyrt och kan var svårt att finansiera utan att spara ihop under en längre tid. Då kan du med hjälp av ett blancolån delbetala inköpet under en längre tid istället för att behöva ta av ditt sparande.

Blancolån har en relativt låg ränta, särskilt om du har en god kreditvärdighet, vilket kan göra lånet till ett prisvärt alternativ till delbetalning i butik. Du kan dessutom lösa delar eller hela lånet i förtid om du har möjlighet och komma undan ännu billigare.

Eslöv

Bärgaren skickades tillbaka

Eslöv
ESLÖV En man på en mindre ort i Eslövs kommun var oense med en verkstad och skickade en bärgningsbil dit för att få tillbaka bilen han hävdar är hans. Men verkstadsägaren skickade tillbaka bärgaren.

Det framgår av en polisanmälan som lämnats in till polisen i Eslöv.

Det är bärgaren som inte vill lämna ifrån sig bilen som anmält. Enligt honom är han i besittning av handlingar som bevisar att bilen är hans, men den andre vill inte acceptera detta.

Enligt verkstadsägaren var han i kontakt med kunden innan han plötsligt såg att det stannade en bärgningsbil utanför, som kunden skickat dit för att få tillbaka fordonet han hävdar är hans.

I anmälan säger verkstadsägaren att han förklarade för bärgaren hur det hela låg till, och att bärgaren då lämnade.

Det hela ska ha hänt under söndagskvällen.

Eslöv

Fönsterkross hos blomsterhandlare

Eslöv
ESLÖV Lindbergs blomsterhandel i Eslöv har fått två av butikens fönsterrutor krossade.

Det hela har skett någon gång mellan fredag kl 19 och lördag 9.30.

Polisen har ingen aning om vem som ligger bakom.

Eslöv

Ny telemast vid Husarängen

Eslöv
ESLÖV Mobiloperatören Hi3G Access har fått klartecken att sätta upp en ny telemast vid Husarängen i Eslöv.

Masten sätts upp på fastigheten Eslöv 51:17, som är ett markområde intill Husarängens idrottsplats. Den exakta placeringen har diskuterats fram och tillbaka. Det alternativ som nu får godkänt är strax bakom Nettobutiken vid Pål Klemeds väg.

Masten hamnar något undanskymd bakom byggnader och buskage och inte i omedelbar närhet av bostäder.

- Placeringen är beroende av att en tillfredsställande radioteknisk kapacitet uppnås samtidigt som ingreppet i stadsmiljön kan bli acceptabelt, står det i beslutet som kommunstyrelsens arbetsutskott fattat.

Masten blir 36 meter hög och en tillhörande teknikbod byggs intill. Ett arrendeavtal med markägaren, Eslövs kommun, har tagits fram och gäller 100 kvadratmeter av marken. Arrendeavgiften är 20 000 kronor per år.

Eslöv

Laddad bil började brinna

Eslöv
VÄSTRA STRÖ En bil som stod på laddning med en batteriladdare började brinna när den startades.

Det hände i Svenstorp, som ligger utanför Västra Strö i Eslövs kommun under fredagskvällen.

Ytterligare ett fordon skadades när det som stod bredvid fattade eld.

Polisen har upprättat en anmälan om brand utan misstanke om brott.

Eslöv

Bilar bensinborrade

Eslöv
ESLÖV Två bilar i Eslöv har fått bensintankarna förstörda. Någon har borrat sönder dem. Bytet i varje bil: Tio liter.

Ägarna har lämnat in anmälningar till polisen i Eslöv, som haft en del liknande fall i förra veckan.

En bil som de nya anmälningarna avser utsattes någon gång mellan onsdag och fredag i bostadsområdet Sallerup.

Den andra skedde på Bergavägen någon gång mellan fredag och lördag.

Eslöv

Statsbidrag för minskade barngrupper

Eslöv
ESLÖV Eslövs kommun tänker även i år söka statliga bidrag för att hålla barngruppernas storlek nere i förskolorna.

Förra året sökte kommunen 16,5 miljoner och beviljades tio. Hur mycket man söker i år är inte klart ännu.

- Det är en avancerad beräkningsmodell. Vi ska redovisa hur stora barngrupperna skulle vara med eller utan stöd, säger David Westlund (S), ordförande i barn- och familjenämnden.

Alla förskolerektorer har fått i uppdrag att göra en bedömning av var de skulle kunna göra grupperna mindre om de fick mer resurser.

Eslöv

Galleri M tar paus

Eslöv
ESLÖV Till följd av coronakrisen väljer Galleri M i Eslöv att stänga verksamheten tillfälligt.

- Vill inte medverka till att kanske oavsiktligt sprida detta fasansfulla virus som slår vitt och brett, skriver ägaren Pia Tapper på Galleri M:s Facebooksida.

Ett tungt beslut, medger hon.

- Det är med stor sorg som jag tar detta beslut, för jag vill ju att så många som möjligt ska finna Galleri M som en oas i den lilla staden.

Skjuts upp till hösten

Därmed ställs flera planerade aktiviteter in: en minneutställning för Magnus Wijkström med invigning av Eslövsbördige Kalle Lind, en föreläsning om Vietnam, ett besök av trädgårdsexperten Gunnel Carlsson och ett föredrag med deckarförfattaren Cecilia Sahlström.

Samtidigt lovar Pia Tapper att stängningen bara är tillfällig. De inställda arrangemangen sker någon gång i höst i stället.

- Galleri M ska finnas kvar, det är det som skänker mig så mycken glädje, skriver hon.

NÄSTA ARTIKEL