Fynd av brända sädeskorn och ugnar i Uppåkra tyder på att man bryggde hör i stor skala här redan 400-600 år e Kr. Foto :Mikael Larsson, Lunds universitet
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Arkeolog och vetenskapspedagog Sofia Winge tillsammans med Calle och Marika Sjöström från PAX bryggeri samt Arvid Lindqvist som är hjärnan bakom ölreceptet.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Rölleka, pors och älgört är några ingredienser i Uppåkraölet.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
Arvid Lindmark med pors och tre sorters malt som används för produktionen av Uppåkraölet.
Logga in eller köp Premium för att se hela bildspelet
På måndagen startade bryggandet.

Uppåkraöl med en smak av järnåldern

UPPÅKRA Nu bryggs Uppåkraöl – ett arkeologiskt öl med smak av järnålder och inspirerat av fynd gjorda vid utgrävningar i Uppåkra.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på Skånskan.se
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din mejlkorg

Dagens fråga

Lyssnar du på Sommarpratarna i P1?

  • Nej (82%, 318 Röster)
  • Ja (18%, 70 Röster)

Antal röster: 388

Loading ... Loading ...