Henrik Larsson är tillbaka på Olympia. På söndagen presenterades han som ny huvudtränare i HIF. Foto: Johan Nilsson/TT

”Henke” tar över HIF

Fotboll Henrik Larsson återvänder till Helsingborgs IF.
Klubblegendaren tar över som huvudtränare efter Per-Ola Ljung som fick sparken i lördags.
– Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka i klubben som man har en stor historik med, säger Henrik Larsson i ett pressmeddelande.

Nykomlingen Helsingborgs IF har haft en knackig start i Allsvenskan och ligger på kvalplats med tio poäng på tolv matcher. På lördagen fick tränaren Per-Ola Ljung sparken.
– Den skrala poängskörden under våren är sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, sa HIF:s ordförande Krister Azelius i ett pressmeddelande på lördagen.
Dagen efter presenterades Ljungs ersättare. Det blir Henrik Larsson som tar över som huvudtränare. Kontraktet sträcker sig säsongen ut.
– Vi har gjort ett gediget arbeta med att rekrytera Per-Ola Ljungs efterträdare. Valet har fallit på Henrik Larsson och det är det bästa valet vi kan göra. Vi är stolta över att ha knutit Henrik Larsson till föreningen igen, säger Azelius.
Larsson är glad att vara tillbaka i HIF.
– Det känns fantastiskt skönt att vara tillbaka i klubben som man har en stor historik med. Jag är väldigt motiverad till att börja jobba. Det är en fantastiskt inspirerande utmaning som ligger framför oss alla tränare, spelare, alla involverade i föreningen och givetvis supportrarna, utan dem kommer vi inte att klara det, säger han.
Larsson spelat för klubben vid två tillfällen, åren 1992-1993 och 2006-2009. Totalt gjorde anfallaren 88 mål på 140 matcher i HIF-tröjan.
Sin tränarkarriär inledde Henrik i Landskrona BoIS och har efter det varit både assisterande tränare i Högaborgs BK och huvudtränare i Falkenbergs FF. Under säsongerna 2015 och 2016 var han tränare för Helsingborgs IF, som han nu återvänder till.

Sportresultat

Sport i dag