Flera bränder efter blixtnedslag

skåne Under lördagens åskoväder slog blixten ned på fler håll i Skåne med bränder som följd.

I Nybrostrand började en villa brinna klockan 15.20. Polis, räddningstjänst och ambulans skickades då till en enplansvilla på Haspelvägen i Nybrostrand. Enligt initiala uppgifter uppstod branden efter att en blixt slagit ned i byggnaden. Det var då i vinden som det brann. Två personer, en man i 35-årsåldern och ett barn har på något sätt drabbats av åsknedslaget och undersöks på plats av ambulanspersonal.

Även i Tyringe utanför Hässleholm slog blixten ned. Då i ett träd som föll över ett uterum till en mindre byggnad. Byggnaden antändes men branden var snabbt under kontroll. Enligt räddningstjänsten i Hässleholm ska en tonåring som var i närheten av åsknedslaget ha klagat över problem med hörseln och var skärrad. Polisen fick larmet 15.58.

Räddningstjänsten fick även larm om brand i villa i Trelleborg efter blixtnedslag vid 16.40.
– Det kom in som att blixt slagit ned i villa och att det inte brann men att vägguttag hade flugit ut ur väggen och att det luktade rök i. Räddningstjänsten konstaterade att blixten slagit ned i ett träd och att den tagit sig in i elen via ledningar, men det finns ingen konstaterad brand, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

 

 

 

 

Läs mer:

Dagens fråga

Längtar du till jul?

Loading ... Loading ...