Nyamko Sabuni (L). Foto: TT

Sabuni nomineras som Liberalernas partiledare av Skånerådet

Skåne Under söndagen meddelade Liberalerna i Skåne att de ställer sig bakom förbundsstyrelsens förslag.

Striden pågår för fullt inom Liberalerna om vem som ska ersätta Jan Björklund på partiledarposten.

Den 28 juni avgör ett extra landsmöte om det blir Erik Ullenhag, Nyamko Sabuni eller Johan Pehrson som får förtroendet.
På lördagen meddelade det tunga Skåneförbundet att 69 procent av dess medlemmar i ett provval röstat för Nyamko Sabuni, 28 procent för Erik Ullenhag och 3 procent för Johan Pehrson.

Med bakgrund av detta så beslutade en enig förbundsstyrelse att rekommendera söndagens Skåneråd att nominera Nyamko Sabuni som ny partiledare.

Skånerådet beslutade mycket riktigt under söndagen att nominera Nyamko Sambuni som Liberalernas partiledare. Hon fick 69 procent av rösterna efter ett valdeltagande på 44 procent.
– Den skånska processen har varit öppen, transparent och väldigt rolig. Framför allt är det glädjande att valdeltagandet är högre än någon annan tidigare omröstning, säger Torkild Strandberg, förbundsordförande för Liberalerna Skåne i ett pressmeddelande på söndagen.

58 av de 68 ombuden vid förbundets Skåneråd röstade på styrelsens förslag.

Under söndagen meddelade även Liberalerna i Västsverige efter ett extra förbundsmöte att de vill se Nyamko Sabuni som efterträdare till Jan Björklund.
Sabuni fick under söndagens röstning 100 röster, Erik Ullenhag fick 57 röster och en röst var blank.
Två av de tre största distrikten har därmed meddelat sitt stöd för Nyamko Sabuni. På tisdag väntas besked från Stockholm om vilken kandidat man helst ser som ny partiledare.

Jönköping, Gävleborg och Östergötland har redan meddelat sitt stöd för Sabuni. Bakom Erik Ullenhag står i nuläget Uppsala.

Dagens fråga

Gick rätt bidrag vidare till final från fjärde Mello-deltävlingen?

Loading ... Loading ...