P-O Ljung fick sparken av HIF

FOTBOLL Helsingborgs IF har sparkat sin tränare Per-Ola Ljung. Det meddelade den allsvenska klubben under lördagen.

Under lördagen kom beskedet från HIF: P-O Ljung får inte fortsätta som ansvarig tränare.
– Den skrala poängskörden under våren är sådan att vi nu låter en annan tränare ta över, säger HIF:s ordförande Krister Azelius i ett pressmeddelande.
Men också:
– Vi hyllar Peo för hans stora insatser för Helsingborgs IF genom åren, inte minst när han nyligen återförde föreningen till Allsvenskan.

Per-Ola Ljung har ett förflutet som spelare i HIF under många år och var bland annat med och spelade upp laget till Allsvenskan år 1992. Han har vunnit SM-guld och cupguld som spelare innan han efter 513 matcher lämnade klubben.
Som assisterande tränare var han med och ledde laget till ett SM-guld, två cupguld och två supercupguld. År 2016 återvände han till klubben för att då arbeta med spelarutveckling på ungdomsavdelningen innan han i november fick rollen som huvudtränare för seniorlaget.

Två år senare hade han lett laget till serieseger och allsvenskt avancemang.
– Jag vill tacka alla medarbetare, spelare jag arbetat med och alla fantastiska människor som finns i och runt klubben. Ett extra stort tack till resten av ledarstaben och det medicinska teamet som jag arbetade allra närmast med. Det har varit en härlig utmaning och jag har njutit av uppdraget att ta upp HIF i Allsvenskan. Vi har jobbat hårt och haft roligt på vägen, säger Per-Ola Ljung själv i pressmeddelandet.
Ersättaren väntas presenteras i morgon söndag.

Sportresultat

Sport i dag