Men in Black: International. Pressbild

Med högt underhållningsvärde

Film/recension

film
Men in Black: International
Regi: F.Gary Gray
Medverkande: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Rebecca Ferguson,Emma Thompson och Leam Neeson med flera

Det har varit många mastadontfilmer på repertoaren senaste veckorna. Godzilla rosade knappast marknaden medan X-Men var vassare. Nu går ridån alltså upp för fjärde omgången av Men in black minus Tommy Lee Jones och Will Smith. Detta faktum gör knappast vare sig en neutral publik i allmänhet eller finsmakare i synerhet glada.
Originalet har 22 år på nacken så det förvånar knappast att Hollywood tycker att tiden igen och oddsen för en hit har fått upp Emma Thompson, Leam Neeson och Rebecca Ferguson på banan. Ingen av dem behöver slita ut sig skall tilläggas.

Man brukar kalla filmer och tv-serier som bibehåller ramarna men lösgör karaktärer och story för reboots och en sådan har vi här. Resultatet har blivit en förvisso inte djupsinnig ambition att överträffa originalet men en väl fungerande actionrulle med festliga och underfundiga figurer från yttre rymden. Tessa Thompson gör en av aliens besatt kvinna som får in en fot i MIB och gör gemensam sak med agenten Chris Hemsworth för att skydda en utomjordisk kunglighet.
Projektet går överstyr och paret får fly. Tempot är högt och färgstarka aliens står i kö för att få uppmärksamhet. Dialogen jobbar så det knakar för att ge en ”cool” inramning och det fungerar utan större tuggmotstånd. Ibland tillåter den sig till och med en klädsam sjävironi. Utan tvekan lägger jag ribban för Men in Blacks pånyttfödelse högst av de tre filmer jag statuerade exempel med i början. Underhållningsvärdet har högst valör här.

film
Men in Black: International
Regi: F.Gary Gray
Medverkande: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Rebecca Ferguson,Emma Thompson och Leam Neeson med flera