Kultur- och nöjesredaktionens sommartips

Sommaren är fylld av roliga evenemang. Därför har vi bett kultur- och nöjesredaktionen att lista sina favoirter. Först ut är Matilda Arborelius.

Konsert: Moto Boy öppnar årets upplaga av Sommarscen på Pildammsteatern i Malmö på lördag 15 juni. Den falsettsjungande popartisten är nu aktuell med nya låtar som han sjunger på svenska – det kan bli riktigt, riktigt bra.

Festival: Ingen sommar är väl en sommar utan Malmöfestivalen. Alla artister är ännu inte släppta men hittills bådar det gott med artister som Fricky, Les Big Byrd, Seinabo Sey och Cherrie.

Scenkonst: Malmö Opera på lastbil ger i år tre musikalartisters favoriter. Oscar Pierrou Lindén, Sara Lehmann och Michael Jansson har synts i bland annat Pippin och Matilda the musical och kommer nu att åka runt i Skåne och kommer att blanda anekdoter om sina favoritmusikaler med sånger från dem.
Har premiär den 20 juli på Stortorget i Lund och spelas sedan på turné i Eslöv, Lomma, Malmö, Kävlinge, Vellinge och Staffanstorp.

Konstutställning: Patricia Piccininis A world of love går att se på Arken i Köpenhamn fram till i början av september. Hennes muterade människolika figurer är på samma gång äcklande, fascinerande och förtjusande. Väcker tankar kring bioteknikens framsteg och etiken som följer därpå. Hur mycket kan människan leka gud och pussla i dna-sekvenser?

Film: Den 2 augusti visas japanske Hirokazu Kore-edas Guldpalmenvinnande Shoplifters i Beijers park. För alla som missade när den gick på bio visas nu historien om familjen som måste snatta för att klara sig.

Museum: Landskrona museum är alltid ett trevligt utflyktsmål under sommaren. I år främst med utställningarna Fashion Exposed – 100 år av svensk modefotografi, en utställning om hur svenska modefotografer avbildat modet sedan början av 1900-talet fram till idag samt I hjärtat är vi alla grannar – en utställning om att vara människa, en utställning där Hem & Hyras reporter Gry Ellebjerg intervjuat och fotat hyresgäster med olika unika livsöden.

I hängmattan: Slutet av Mats Strandberg som ljudbok. En bok som verkligen gör sig bra att lyssna på samtidigt som man blickar upp mot himlen och nästan anar den fiktivt stundande kometen Foxworth som ska utplåna jorden.

Dagens fråga

Tar sig Sverige till EM i fotboll?

Loading ... Loading ...