Polisen spärrade av vid Triangeln i centrala Malmö tidigt på torsdagsmorgonen. En person har förts till sjukhus efter en skottlossning. Händelsen ska ha skett strax efter midnatt natten mot torsdagen. Vid tretiden var ingen frihetsberövad. Foto: Johan Nilsson / TT

Mordvittnen på cykel sökes

Malmö Två cyklister ska ha passerat Johanneskyrkan precis när det begicks ett mord där, i torsdags i förra veckan. Nu vill polisen ha kontakt med de cyklande vittnena.

Skottlossningen mot den 29-årige mannen, som slutade med att han avled på sjukhus, ägde rum 20 minuter efter midnatt, natten till den 6 juni.
Mannen sköts med flera skott utanför ett parkeringsgarage nära S:t Johannes kyrka. I samband med skottlossningen ska flera bilar ha lämnat platsen, och polisen är mycket intresserad av vittnesuppgifter.
– Ja, vi önskar komma i kontakt med folk som blev vittne till händelsen, och av synnerligt intresse är alltså två stycken cyklister, berättar Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning.
Cyklisterna, båda män, ska ha färdats på cykelbanan utmed uteserveringarna i Triangelhuset i riktning mot Södra Förstadsgatan, och var av allt att döma i sällskap med varandra.
– De passerade platsen i direkt anslutning till skjutningen, konstaterar Nils Norling.

Hur vet ni det?
– Jag går inte in på sådana detaljerna, men vi är säkra på detta.
Om de båda cyklisterna känner igen sig och vill höra av sig till polisen är det förberett på telefonnummer 11414 så att de genast kopplas till aktuell utredare, hälsar Nils Norling.

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss