Foto: Irene hallberg

Begärd häktad för måndagsmordet

Malmö En person begärdes på torsdagen häktad för anstiftan till mordet på Hålsjögatan i måndags. Samtidigt har en av de tidigare misstänkta släppts på fri fot.

Fyra personer har hittills spelat huvudrollerna i polisens utredning av dödsskjutningen på Bellevuegården strax efter lunchtid på måndagen.
En av dem är den 29-årige man som begärdes häktad på torsdagen. Nummer två är en 24-årig man som fortfarande sitter anhållen, i väntan på eventuellt beslut om häktning. Nummer tre är en 23-årig man, som suttit frihetsberövad men nu är släppt.
– Ja, han frigavs på onsdagskvällen, och är nu avskriven från utredningen, konstaterar Nils Norling vid Malmöpolisens informationsavdelning.
Den fjärde personen, en 20 år gammal man, är efterlyst samt anhållen i sin frånvaro.
Det var vid 13-tiden på måndagen som polisen fick in larmet om en pågående skottlossning på Hålsjögatan, precis intill socialkontoret.
På platsen påträffades den svårt skadade 25-åringen i ett buskage, där anställda på socialkontoret gav honom första hjälpen. Hans liv gick emellertid inte att rädda, och han dödförklarades när han kommit in till sjukhuset.
25-åringen var inte okänd för polisen, utan figurerade tvärtom i kriminella kretsar. De som är eller har varit misstänkta ingår i den krets som omfattas av polisens Sluta skjutprojekt, där grovt kriminella sätts under hårdbevakning.

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss