Aggressiv hund till attack mot poliser

Simrishamn En polis blev biten av en hund flera gånger när dess ägare kontrollerades av en polispatrull i Östra Vemmerlöv. Hunden gick sedan till angrepp mot nästa polis.
Mannen misstänks nu för hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman.

Det var på onsdagsförmiddagen som en polispatrull kontrollerar en man i Östra Vemmerlöv då en situation uppstår där mannens hund går till angrepp mot en av poliserna. Den angripna polisen blir biten flera gånger av hunden och går sedan till angrepp mot nästa polis. I detta läget tvingas polisen skjuta hunden. Den skadeskjutna hunden springer därefter från platsen.

Den bitna polisen förs till sjukhus för vård, medan övriga resurser är kvar på platsen för att försöka få tag på hunden. Djuret hittas vid 13-tiden och djurambulansen åker till platsen och tar med hunden till veterinär.

Mannen som kontrollerade av polis är gripen misstänkt för hot mot tjänsteman.

Under torsdagen har mannen delgivits misstankar om hot mot tjänsteman, våld mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman. Mannen frigavs efter förhör, men misstankarna mot honom kvarstår.

Hunden vårdas fortfarande hos veterinär. Eftersom polis tvingades använda sitt tjänstevapen har en anmälan – enligt rutin – till polisens enhet för särskilda utredningar upprättats.

Läs mer:

Dagens fråga

Litar du på opinionsundersökningar?

  • Nej (80%, 328 Röster)
  • Ja (20%, 83 Röster)

Antal röster: 411

Loading ... Loading ...

Webbkryss