Nationella bombgruppen anländer till polishuset i Linköping. Polishuset spärrades av under onsdagsmorgonen efter larm om misstänkt föremål. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Misstänkt föremål vid polishus ingen bomb

Inrikes Polishuset i Linköping har spärrats av efter att ett misstänkt föremål har hittats i anslutning till receptionen.
Senare på förmiddagen kan det konstateras att det misstänkta föremålet inte innehåller något sprängmedel.

Polisens nationella bombskydd är på väg till polishuset för att göra en bedömning av det aktuella föremålet. Med anledning av att det är svårt att bedöma vilken fara föremålet kan utgöra har polisen spärrat av ett större område, skriver polisen på sin hemsida.

Polisen fick uppgiften klockan 05.40 på onsdagsmorgonen om att ett föremål hade placerats utomhus i anslutning till polishusets reception på Brigadgatan i Linköping. Polisen har gjort bedömningen att det inte går att utesluta att föremålet kan vara beskaffat så att det kan skada omgivningen.

Nationella bombskyddet har kallats till platsen för att undersöka föremålet.

Strax efter klockan nio beslutar polisen att utöka avspärrningarna, då man gjort en ny bedömning av säkerhetsavståndet till det misstänkt farliga föremålet. Inga bostäder som ligger inom eller i anslutning till det avspärrade området har evakuerats eftersom det inte bedöms nödvändigt av säkerhetsskäl. Extra resurser har prioriterats till Linköping från andra delar av regionen.

Vid halv elva-tiden har polisens bombskydd skjutit mot föremålet. Det blev ingen detonation, men föremålet undersöks närmare. Eftersom det har konstaterats att det inte innehöll något sprängämne så kommer avspärrningarna att minska avsevärt, uppger polisen.

Det var den 7 juni som en stor explosion inträffade på Hamngatan/Drottninggatan i centrala Linköping. Explosionen medförde stor förödelse i flera fastigheter och boende har fått flytta från sina hem. Vissa kan inte återvända förrän efter flera månader då lägenheterna är totalförstörda.

Läs mer:

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss