En lugn Sweden Rock Festival, tycker polisen. Foto: Polisen

Polisen: en mycket lugn Sweden Rock

Sölvesborg Med rekordfå stölder och färre anmälningar än förra året, har årets Sweden Rock Festival ur polisens synvinkel varit mycket lyckad.

Den största framgången för polisen under festivalen i år  är det rekordlåga antalet stöldanmälningar som gjorts. Jämfört med förra året när drygt 40 fall av stöld anmäldes, inkom i år bara tolv ärenden.

Framgången kan vara resultatet av en lyckad satsning mot just stölder. Under festivalen har polisen arbetat förebyggande mot internationella stöldligor, bland annat genom att kontrollera personer och fordon. Dessutom har man haft polisrytteriet varit på plats i år.

– En av våra inriktningar under årets festival har varit att arbeta mot just stölder, då vi av erfarenhet vet att det har varit ett problem. Det är därför glädjande att se att vårt arbete gett resultat, säger polisens kommenderingschef Mats Karlsson i ett pressmeddelande.

Polisens arbete mot narkotikabrott på festivalen har också gett goda resultat, där antalet anmälningar har ökat jämfört med tidigare år.

– Det innebär inte nödvändigtvis att det är mer narkotika i omlopp utan att vi haft en tydlig inriktning och en annan kompetens på plats för att arbeta mot narkotika. De allra flesta narkotikabrotten är ärenden som polisen initierat, säger Mats Karlsson.

Enligt preliminära siffror upprättades totalt 105 anmälningar under festivalen.

Dagens fråga

Brukar du sopsortera?

Loading ... Loading ...

Webbkryss