MALMÖ 2019-06-12 Nationella bombskyddet undersöker skadorna på en entré och fönster vid en flerfamiljsfastighet på Von Rosens väg på Rosengård i Malmö efter en explosion tidigt på onsdagsmorgonen. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
Nationella bombskyddet undersöker skadorna på en entré och fönster vid en flerfamiljsfastighet på von Rosens väg på Rosengård i Malmö efter explosionen. Foto: Johan Nilsson/TT
Nationella bombskyddet undersöker skadorna på en entré och fönster vid en flerfamiljsfastighet på von Rosens väg på Rosengård i Malmö efter explosionen. Foto: Johan Nilsson / TT

Nytt bombdåd på Rosengård

Malmö Natten mot onsdagen drabbades Malmö av ännu en sprängning. Tre explosioner har inträffat på två nätter.

Räddningstjänst och polis larmades till von Rosens väg vid 01.30-tiden efter att flera oroliga personer ringt in om en kraftig smäll. Enligt inringare ska det lukta bränt och trappan vara söndersprängd.

När räddningstjänsten anländer visar det sig att en explosion inträffat i entrén till ett bostadshus med lägenheter. Entrén är skadad och det finns även fönster på nedre botten som har  krossats i samband med detonationen.

Enligt polisen ska ingen person ha skadats i samband med sprängningen.

Platsen spärrades av under natten och nationella bombskyddet och kriminaltekniker har åkt till platsen för närmare undersökning.

Vid 06-tiden meddelar polisen att avspärrningen vid platsen är hävd och brottet rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

Larmet kom in klockan 01.16.

Under natten mot tisdagen inträffade två explosioner i Malmö, varav den ena också inträffade på Rosengård. Den andra var ett bombdåd mot en nattklubb på Adelgatan i centrala Malmö.

Dagens fråga

Brukar du veckohandla?

Loading ... Loading ...

Webbkryss