Tågarp

Kortläsare försvann i Tågarp

Artikel Tågarp En försäljare har polisanmält att han under måndagen blev av med sin mobila betalterminal i Tågarp.

En försäljare har polisanmält att han under måndagen blev av med sin mobila betalterminal i Tågarp.

Redan prenumerant?
1 kr första månaden
Alla Premiumartiklar för 1 kr första månaden, därefter dras 99 kr per månad. Bindningstiden är aldrig mer än en månad. Säg upp när du vill.
Ingår i Skånskan Premium
  • Skånskan.se - Alla artiklar på
  • Skånskan Plus - Förmånliga erbjudnanden varje månad
  • Nyhetsbrev - Senaste nytt direkt i din meljkorg

Utrikes

Tichanovskaja i Bryssel hoppas på sanktioner

Belarusiska presidentvalskandidaten Svetlana Tichanovskaja vid ett valmöte i augusti. Arkivfoto.
Foto: Sergei Grits/AP/TT
Utrikes
Utrikes Belarusiska oppositionsledaren Svetlana Tichanovskaja besöker Bryssel i fortsatt väntan på EU-sanktioner mot hemlandets ledning.
Cypern håller emot – med krav på tuffare tag även mot Turkiet.

Tichanovskaja ska under måndagen bland annat träffa EU-parlamentets talman David Sassoli och framträda i parlamentets utrikesutskott.

Framför allt inleder hon dagen med en informell frukost med EU-ländernas utrikesministrar – ett tungt bevis på stödet för hennes kamp mot diktatorn Aleksander Lukasjenko, som trots stora protester utropat sig till segrare i det ifrågasatta presidentvalet i augusti.

Inte minst grannländerna Litauen och Polen står stadigt på Tichanovskajas sida. I ett gemensamt uttalande med Rumänien på måndagsmorgonen manas till ett omfattande stöd.

"Vi manar EU att förbereda ett stödpaket för ett framtida demokratiskt Belarus och bidra till dess politiska, ekonomiska och sociala omvandling", skriver litauiske presidenten Gitanas Nauseda på Twitter och lovar ta upp frågan vid veckans EU-toppmöte i Bryssel.

Låst om sanktioner

Samtidigt är dock läget fortsatt låst när det gäller de sanktioner mot Lukasjenkos regim som EU-ledarna i princip redan enats om. En lista på 40 namn har tagits fram över personer som ska vägras inträde och få eventuella tillgångar i EU frysta.

Cypern håller emellertid emot och vägrar ge klartecken så länge som EU-ledarna inte samtidigt kan ta liknande beslut även mot Turkiet.

Regeringen i Nicosia har länge upprörts över turkiska provborrningar efter olja och gas utanför den icke erkända utbrytarrepubliken Nordcypern. Det har redan medfört EU-sanktioner, som dock Cypern nu vill utöka ordentligt.

– Vår reaktion måste vara konsekvent, säger cypriotiske utrikesministern Nikos Christodoulides på väg in till måndagens möte – samtidigt som han ändå öppnar för en lösning.

– Jag är här och jag är redo att implementera det politiska beslut som vi nådde vid Gymnich (EU:s utrikesministermöte i augusti), säger Christodoulides.

Samtal om Turkiet

Frågan är dock knivig. Sanktioner mot Turkiet – som är medlem i Nato och av stor betydelse för EU:s migrationspolitik – är betydligt känsligare än sanktioner mot ett redan isolerat Belarus.

Dessutom ska relationerna till Ankara diskuteras i detalj som huvudämne på veckans EU-toppmöte under torsdag-fredag, vilket gör att många länder vill undvika beslut före det.

Även Turkiet ska diskuteras av EU-ländernas utrikesministrar på måndagen, liksom relationerna till Ryssland efter förgiftningen av oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj.

Wiktor Nummelin/TT

Inrikes

"Lugnare läge" för branden i Norrköping

Under söndagen utbröt en kraftig brand i Norrköpings hamn.
Foto: Stefan Jerrevång/TT
Inrikes
Inrikes Släckningen av branden i Norrköpings hamn har gått in i ett lugnare läge, uppger räddningstjänsten.
Men arbetet är långt ifrån över.
– Vi kommer få hålla på med detta i ett par dygn, säger inre befäl Christian Lind.

Rökigt. Så beskriver Christan Lind synen – och lukten – i Norrköpings hamn vid 9-tiden på måndagen.

– Man känner det, det gör man ju. Vindarna kommer vara västliga i dag, så det är bra. Den (röken) kommer inte gå ut över hela Norrköping, utan åt andra hållet.

Det var under söndagseftermiddagen som det av oklar anledning började brinna i flishögarna vid Eons värmeverk i Norrköpings hamn. Branden spred sig sedan till en timmerhög, som är 700 meter lång.

Helikoptrar borta

– Det har blivit ett lugnare läge. Det brinner i flishögen och i timmerhögarna, men på ett lugnare sätt. Rökspridningen har blivit mindre, därmed har också spridningsrisken minskat. Så förhoppningsvis går det åt rätt håll, säger Christian Lind.

Helikoptrar har använts för vattenbombning under natten, men det arbetet avslutades under tidiga morgonen. Troligtvis kommer helikoptrarna inte att behövas mer, enligt Christian Lind.

Räddningstjänsten har cirka 25 personer på plats just nu. Släckningsarbetet fortsätter under dagen – och i ett par dygn till.

– Vi kommer att avveckla successivt, säger Christian Lind.

Fortsatt produktion

Eons verk i Norrköping producerar värme och el och eldas med avfall och träflis, som förvaras i sex–sju meter höga högar utanför värmeverket.

– Det är i en sådan hög branden uppstått. Det kan ske utifrån självantändning, och det kan vara vad som skett här. Men det vet vi inte än, sade Björn Persson, regional kommunikationschef på Eon till TT på söndagen.

Värmeverket fortsätter sin produktion som normalt, trots branden.

Ett så kallat VMA (viktigt meddelande till allmänheten) har skickats ut med anledningen av branden. Alla i området uppmanas där att "vid obehag" hålla sig inomhus och stänga fönster, dörrar och ventilation.

Klara Stefansson/TT

Emma Gyllestad/TT

Sport

Nilsson om Zlatans kritik: "Helt galet"

Karl-Erik Nilsson, ordförande i Svenska Fotbollförbundet, menar att Zlatan Ibrahimovic kritik är orättvis. Arkivbild.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Sport
Sport Zlatan Ibrahimovic gick nyligen hårt åt den svenska landslagsledningen och kallade den inkompetent.
Nu svarar Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson på utspelet i podcasten Lundh.
– Jag tycker att det är helt galet, det som han har framfört om Janne Andersson, säger Nilsson.

Efter att förbundskapten Janne Andersson inte lät Dejan Kulusevski starta i Nations league-matchen mot Frankrike fick han och det svenska fotbollsförbundet motta rejäl kritik från Zlatan Ibrahimovic.

"Vilket jävla skämt. Ytterligare ett bevis. Inkompetenta personer på fel positioner som kväver svensk fotboll", skrev Ibrahimovic på Twitter och länkade till en artikel där Andersson förklarade sitt beslut.

Nu har Svenska fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson svarat på kritiken i podcasten Lundh.

"En som tycker"

– Zlatan har ju lämnat den svenska fotbollen, och är nu en som tycker, precis som väldigt många andra tycker. Jag har inte samtalat med Zlatan om den frågan. Men jag tycker att det är helt galet, det som han har framfört om Janne Andersson, säger han och fortsätter

– Det här gagnar inte Zlatan och hans eftermäle. Jag tycker att det är ledsamt att den här typen av utspel kommer, som är helt ovederhäftiga.

Karl-Erik Nilsson poängterar att Ibrahimovic är värd uppskattning för det han gjort för det svenska landslaget.

"Felaktig och orättvis"

– Det spelar ingen roll vart du åker i världen, du kan komma in i en liten by någonstans i Indonesien, säger du Sverige säger de Ibrahimovic. Han är känd överallt. Men den här kritiken mot vår förbundskapten Janne Andersson, den är helt obegriplig. Jag förstår den inte, säger Nilson och tillägger:

– Vi som känner Janne och vet vilka värderingar han har… Det som hände i VM i Ryssland, det finns inte många andra förbundsledningar som hade ställt upp på det sättet som man skyddade kring Jimmy Durmaz. Jag tycker att den (kritiken) både är felaktig och orättvis.

Ekonomi

Nedåt på börsen – Nordea sänke

Nedåt på börsen. Arkivbild.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Ekonomi
Ekonomi

Stockholmsbörsen inleder veckan i moll och backar i den inledande handeln. Det följer tidigare nedgångar i bland annat Asien. Efter en kvarts handel har OMXS-index sjunkit 1,3 procent.

Nedgången är bred med samtliga storbolag på minus.

Storbanken Nordea faller mest av börsjättarna, ned 3,5 procent efter det att finska public service-bolaget Yle avslöjat att misstänkta illegala penningtransaktioner gått via banken, enligt uppgifter från en stor internationell bankläcka. Läckan visar hur en rad storbanker världen över försummat sin skyldighet att förhindra penningtvätt.

Bland de största förlorarna finns även bilsäkerhetskoncernen Autoliv, ned 2,9 procent, industrijätten Alfa Laval, ned 2,6 procent och storbankerna Swedbank och SEB, ned 2,4 procent vardera.

Regeringen har på morgonen presenterat höstens budgetproposition där merparten av satsningarna i den rekordstora budgeten var kända på förhand. Prognoserna som lades fram i augusti har inte förändrats och regeringen räknar med ett BNP-fall på 4,6 procent i år.

Skurup

Dyr tankning polisanmäldes

En hand och en pump.
Foto: Andreas Hillergren
Skurup
Skurup

I tisdags förra veckan försökte en man i 30-års åldern tanka från en pump med hjälp av kort, men pumpen gick inte att starta. Då bytte han bensinpump och tankade från en annan pump för 300 kronor. Han har i efterhand sett på sitt konto att 861 kronor har dragits. Mannen har polisanmält händelsen då han misstänker att någon har manipulerat bensinpumpen på OK/Q8 i Skurup så att det ska bli möjlig att tanka på någon annans kortuppgifter.

ANNONS

Detta är en sponsrad artikel och inte skriven av tidningens journalister.

IG

Swedbanks lansering av Apple Pay visar på mobil trend

Källa: Pexels
IG Apple Pay har varit tillgängligt på den svenska marknaden sedan hösten 2017. Alla storbanker har dock inte varit lika snabba med att erbjuda den mobila betaltjänsten till sina kunder. Nordea var först ut och bland annat Klarna och Komplett Bank har därefter lagt till tjänsten i sitt utbud. Den 4 december hoppade även Swedbank till slut på tåget, efter två år av dagliga frågor från kunder på företagets Facebooksida.

Varför Swedbank väntat tills nu med att erbjuda betalsättet är svårt att svara på. Kanske lades allt fokus på den egenutvecklade Swedbank Plånbok som länge har haft stöd för Samsung Pay, men alltså inte förrän nyligen även stöder Apple Pay. Oavsett anledning så visar Swedbanks anammande av Apple Pay att mobila applikationer i den svenska finanssektorn är en trend som de största aktörerna inte kan ignorera.

Börshandel och fysisk handel följer trenden

Handel på finansiella marknader är också något som mer och mer görs i mobilen idag. Möjligheten att kunna handla turbowarranter, CFD:s och barriers dygnet runt och på resande fot, är något som alltfler kunder i dag efterfrågar. I Sverige och sex andra europeiska länder lanserades nyligen tjänsten Turbo24, som förutom en webbaserad plattform har lagt stort fokus på mobilappar som stöder alla de funktioner som webbversionen erbjuder. Det har helt enkelt blivit hårdare krav från kunder att appar ska vara lika kraftfulla och ha samma verktyg som desktop-baserade plattformar erbjuder.

I den fysiska handeln är övergången till mobila lösningar som mest påtaglig i Sverige. Det är ingen slump att brittiska nyhetssajten The Telegraph i oktober utnämnde Sverige till världsmästare när det kommer till kontantlösa samhällen. Värdet av de kontanter som cirkulerar i Sverige har sjunkit med 27.5 procent på fyra år. Endast 60 procent hävdar att de använt kontanter över huvud taget den senaste månaden – i Japan är siffran 79 och i USA 70 procent. En av de största vinnarna på privatpersoners preferens att betala med mobilen är Swish som fortsätter ta marknadsandelar. 2014 utfördes 21 miljoner betalningar med Swish och 2018 var siffran 394 miljoner.

Betalningar med kort fortfarande störst

Kortbetalningar är fortfarande det populäraste betalsättet bland svenskar, även om det är betydligt lägre i jämförelse med de flesta andra europeiska länder och framför allt USA. Kortjättarna VISA och Mastercard har försökt simplifiera kortköp online med det nya betaltjänstdirektivet PSD2. Direktivet gör det enklare för konsumenter att verifiera köp, men det har också lett till tekniska utmaningar för e-handlare och betalväxlar att implementera den nya typen av kortköp.

Huruvida de nya direktiven är tillräckliga, och hinner implementeras tillräckligt snabbt, för att på riktigt konkurrera med de mobila betalningsalternativens framfart återstår att se – just nu ser inte den mobila trenden ut att bromsa över huvud taget. Finanssektorn tycks alltså dras mer åt fokus på mobilappar både när det gäller bankärenden, handel på börsen eller betalningar generellt. I alla fall om man ser till de största aktörernas satsning på området och nu senast kundernas rop på bankerna att erbjuda stöd för Apple Pay.

Ekonomi

Regeringen hoppas på 75 000 fler jobb

Finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar budgetpropositionen för 2021 i Rosenbad i Stockholm.
Foto: Jessica Gow/TT
Ekonomi
Ekonomi Regeringen vill satsa elva miljarder på a-kassan, fler utbildningsplatser och jobbförmedling.
Hela budgeten bedöms leda till 75 000 fler jobb 2021.

Regeringens budgetproposition för 2021 innehåller nya satsningar för 105 miljarder kronor.

– Det handlar om en historisk stor budget för att återstarta svensk ekonomi, säger finansminister Magdalena Andersson (S).

Mycket av budgetpropositionen har redan presenterats. Nytt på måndagen var en satsning på jobb, utbildning och a-kassa på sammanlagt elva miljarder kronor.

Högre a-kassa

A-kassans tillfälligt höjda nivåer under coronakrisen förlängs under 2021 och 2022.

Grundersättning behålls därmed på 510 kronor om dagen jämfört med tidigare 365 kronor. Taket blir kvar på 1 200 per dag de första 100 dagarna, jämfört med de tidigare 910 kronorna.

Även lättnaden i arbetsvillkoret förlängs. Det innebär att fler som arbetat mindre har rätt till a-kassa. Däremot märks en återgång till de gamla reglerna för medlemsvillkoret den 3 januari. Även karensdagarna i a-kassan återinförs.

Arbetsförmedlingen får ytterligare en miljard i höjda anslag. Sedan tidigare är det känt att en miljard också läggs på privata matchningstjänster

Fler ska få arbetsmarknadsutbildning, extratjänster och introduktionsjobb. Jämfört med vad som tidigare aviserats blir det 19 000 fler platser på yrkesvux, högskoleplatserna utökas med 9 700 och yrkeshögskolan får 1 100 fler platser.

Tror på 75 000 jobb

Tillsammans med andra åtgärder, som skattesänkningar och stöd till företag, så beräknas budgeten stimulera fram 75 000 fler jobb 2021. Det skulle innebära att arbetslösheten sjunker med 1,3 procent än vad den annars skulle gjort, enligt finansdepartementets beräkningar.

Av budgetens sammanlagda satsningar på 105 miljarder kronor går 24 miljarder till hushållen som till exempel sänkt inkomstskatt, sänkt skatt för pensionärer och förlängd höjd a-kassa.

Omkring 20 miljarder går till företagen, till exempel genom sänkta arbetsgivaravgifter och stöd på grund av coronakrisen.

Sammanlagt innehåller budgeten skattesänkningar för både hushåll och företag på 27 miljarder. Räknar man in en "teknisk justering" för hur företagen ska räkna ut sina skatter blir summan nära 30 miljarder kronor.

Mer till välfärd

Vård, skola och omsorg kan räkna med 25 miljarder av de 105 extra miljarderna i budgeten. Bland annat höjs de generella statsbidragen nästa år med 10 miljarder och äldreomsorgen får ett särskilt statsbidrag på fyra miljarder.

Det är utöver de 12,5 miljarder kronor i permanent höjda statsbidrag från 2021 som aviserades redan i våras och som redan finns avsatta i budgeten.

Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson tycker att jättesatsningen i budgeten på det hela taget är onödig när det gäller att stimulera ekonomin.

– Ekonomin är redan laddad för en kickstart. Det behövs inga ytterligare stimulanser än det som redan är lagt för i år för att få i gång ekonomin. Det finns ingen brist på pengar i stort, säger Isaksson.

"Spridda skurar"

Den rödgröna regeringen har förhandlat fram budgeten tillsammans med Centern (C) och Liberalerna (L). De två partierna har fått igenom en stor del av sina krav på skattesänkningar, trots att Socialdemokraternas budskap under lång tid varit att välfärden går före sänkta skatter.

Torbjörn Isaksson talar om budgeten som "spridda skurar" av åtgärder där varje parti i budgetsamarbetet ska få sätta sin prägel.

En stor del av satsningarna i budgeten kommer staten att behöva låna till. Flera av dem är tillfälliga och tas bort om ett eller två år. Andra är permanenta.

De extra 105 miljarderna 2021 krymper till 85 miljarder år 2022. Därefter försvinner ytterligare satsningar.

Peter Wallberg/TT

Olle Lindström/TT

Lars Larsson/TT

Budgetpropositionen för 2021 i Rosenbad i Stockholm.
Budgetpropositionen för 2021 i Rosenbad i Stockholm.
Foto: Jessica Gow/TT
Idag är det dags, finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar budgeten för 2021. Arkivbild.
Idag är det dags, finansminister Magdalena Andersson (S) presenterar budgeten för 2021. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT

FAKTA

Fakta: Så mycket kostar budgetsatsningarna

Välfärd: 25,1 miljarder kronor

Statsbidrag kommuner: 10

Andra stöd till kommuner: 0,7

Pengar till uppskjuten vård: 4

Annat stöd till vård: 1,1

Psykiatrisatsning: 1,18

Statsbidrag till äldreomsorg: 4

Kompetens/arbetsliv omsorgspersonal: 2,05

Pengar till skola i utsatta områden : 0,48

Pengar till bland annat lovskola och läxhjälp: 1,6

Hushåll: 24 miljarder kronor

Tillfällig skattereduktion (coronabonus): 5

Sänkt skatt, förvärvsinkomster: 5

Sänkt skatt för pensionärer: 2,3

Höjd pension, pensionstillägg: 2

Utvidgad RUT: 0,27

Slopad schablonintäkt, uppskovsbelopp: 1,7

Lägre bensinskatt (pausad indexering): 0,9

Karensavdrag med mera på grund av covid: 0,9

Höjt underhållsstöd: 0,1

Förlängd högre a-kassa: 5,8

Företag: 20,8 miljarder kronor

Sänkt arbetsgivaravgifter för unga: 7,5

Skattereduktion för investeringar: 5,5

Staten tar kostnad för sjuklön: 3,7

Sänkt arbetsgivaravgift, första anställda: 0,02

Förlängt omställningsstöd: 2

Omställningsstöd, enskilda firmor: 1,5

Skatteavdrag för forskning/utveckling: 0,25

Utökad expertskatt: 0,29

Klimat/miljö: 11,1 miljarder kronor

Kollektivtrafik: 2

Järnvägsunderhåll: 0,5

Godståg: 0,4

Skydd natur, naturvård: 1,35

Energieffektivisering bostäder: 0,9

Elektrifiering, tunga transporter: 0,65

Övrigt: 5,28

Landsbygd: 5,1 miljarder kronor

Landsbygdsprogram: 3

Bredband: 1,4

Vägunderhåll: 0,5

Övrigt: 0,24

Rättsväsende: 1 miljard kronor

Integration: 0,51 miljarder kronor

Arbetsmarknad/utbildning: 6 miljarder kronor

Forskning: 3,4 miljarder kronor

Civila försvaret: 1 miljard kronor

Kultur: 1,82 miljarder kronor

Övrigt: 5,4 miljarder kronor

SUMMA: 105 miljarder kronor

Källa: Regeringen

Utrikes

Toscana i fokus då Italiens vänster vacklar

Matteo Salvini har segervittring. Arkivbild.
Foto: Alessandra Tarantino/AP/TT
Utrikes
Utrikes Det långvariga vänsterfästet Toscana kan stå inför ett maktskifte då italienare i sju regioner för andra dagen i rad går till valurnorna.

Det har de mycket jämna opinionsundersökningarna visat inför regionvalen, som hålls parallellt med en folkomröstning om att minska antalet parlamentsledamöter.

Med 41,5 procent av rösterna i en Youtrend-mätning ligger EU-parlamentsledamoten Susanna Ceccardi från högerpopulistiska Lega hack i häl på Demokratiska partiets (PD) kandidat Eugenio Giani, med 43,7 procent. 33-åriga Ceccardi har tidigare varit borgmästare i Casina utanför Pisa, och går till val med Legaledaren Matteo Salvinis paroll "Italienarna först".

Även regionerna Kampanien, Ligurien, Marche, Apulien, Aostadalen och Venetien håller val under söndagen och måndagen. Den bräckliga vänsterkoalitionen som styr Italien lär följa utgången med stort intresse, då socialdemokratiska PD de senaste åren har förlorat makten till högern i toscanska städer som Pisa och Siena. I vänsterfästet Emilia Romagna lyckades PD bara med relativt liten marginal besegra Lega i regionvalet i januari.

Vallokalerna stänger klockan 15, och resultaten väntas under måndagskvällen.

Kultur och nöje

Kulturrådet fördelar krismiljard

Kulturminister Amanda Lind (MP) presenterade regeringens krisbudget för kulturen den 9 september. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Kultur och nöje
Kultur och nöje En miljard kronor av det redan kända krisstödet avsätts till ett särskilt stimulansstöd för omställning och återstart av kulturlivet. Pengarna ska fördelas via Kulturrådet. Det framgår av regeringens budgetförslag.

Regeringen har tidigare meddelat att man avsätter ett extra stöd på 1,5 miljarder kronor till kultursektorn under 2020 med anledning av coronapandemin. Totalt skjuter man till 3,4 miljarder för att sektorn ska klara sig de närmaste åren.

I budgeten framgår också att den regionala kulturen får 300 nya miljoner kronor 2021. Efterföljande år halveras tillskottet till 150 miljoner kronor årligen.

Ökat bidrag till kulturskolorna

Det statliga bidraget till kommuner som har kulturskola höjs med 100 miljoner kronor 2021–2023. Även Skapande skola tillförs 25 miljoner kronor årligen 2021 till 2023.

Den tidigare satsningen Stärkta bibliotek tillförs 150 miljoner kronor för 2021 till och 75 miljoner kronor för 2022 och 2023.

Regeringen föreslår samtidigt flera insatser för att förbättra barn och ungdomars läsning. Bland annat vill man inrätta ett läsråd, till vilket man avsätter 10 miljoner kronor per år från 2021. Läsrådet ska samordna insatser inom bland annat skola, myndigheter, folkbildning, bokhandlar och förlag. Dessutom vill man bygga ut det så kallade Bokstart, en nationell satsning på små barns språk- och läsutveckling som drivs av Statens kulturråd sedan 2015. Regeringen avsätter 15 miljoner kronor till en utbyggnad av det 2021 och sedan 20 miljoner kronor årligen från och med 2022.

Påverkas "kraftigt negativt"

När det gäller scenkonsten konstaterar regeringen att coronaviruset troligen fortsätter att påverka scenkonstens verksamheter "kraftigt negativt" för en längre tid. För att stödja kulturskaparnas villkor ökas stödet med 16 miljoner kronor till fria aktörer inom teater, dans och musik. Scenkonstallianserna får 10 miljoner kronor för att öka frilansande scenkonstnärers trygghet.

Rikteatern för 7 miljoner kronor för bidrag till bättre förutsättningar för cirkuskonstnärerna.

Statens konstråd och Moderna Museet föreslås tillföras 25 miljoner kronor vardera för att öka statens förvärv av konst 2021. Tanken är både att ge allmänheten ett ökat utbud av konst och att stärka konstens infrastruktur så att fler konstnärer ska få betalt för sin verksamhet.

NÄSTA ARTIKEL