Polis arbetar efter teori om en rånare

SVEDALA – Det känns som det kan röra sig om samma gärningsperson vid varje rån.
Det säger Magnus Nilsson, ansvarig för polisens förundersökning av de totalt fyra rånen mot en närlivsbutik på Norra Tvärgatan i Svedala.

Efter förhör står det klart att den lokala närbutiken i Svedala som på måndagen utsattes för ett rån drabbats av totalt fyra och inte tre rån på kort tid. Samtliga utförda av en ensam maskerad gärningsperson.
– Att en och samma butik rånas på det här sättet ser vi sällan, det är väldigt underligt, säger Magnus Nilsson, förundersökningsledare vid polisen i Trelleborg.

Det tredje rånet som ska ha skett den 28 maj polisanmäldes först på måndagen i samband med att polisen larmades till butiken strax efter lunch.
Som Skånskan berättat tidigare pistolhotades en ensam personal i butiken av en gärningsperson som maskerat sig med en motorcykelhjälm. När han till fots sprang från butiken hade han fått med sig ett antal cigarettlimpor.

– Jag kan inte säga varför det blivit så att ett av rånen inte polisanmälts, men det framkom vid förhör med ägaren, säger Magnus Nilsson.
Polisen prioriterar nu utredningen för att få stopp på rånen mot närlivsbutiken på Norra Tvärgatan. Enligt Mikael Nilsson spanar polisen särskilt i närområdet och utreder de tips som kommit in.
– Det känns som det kan röra sig om samma gärningsperson. Vi får se var vi hamnar men de tips vi fått har i nuläget inte föranlett något gripande, säger Magnus Nilsson på tisdagens förmiddag.

De fyra rånen som skett sedan början av maj rubriceras alla som grova. I samtliga fall har den okände gärningspersonen varit maskerad, hotat personal verbalt samt med antingen kniv eller ett pistolliknande föremål. Bytet har varit mindre summor i kontanter, ett antal cigarettlimpor samt trisslotter.

– Det handlar inte om några större summor, men för den som är utsatt är det här fruktansvärt, konstaterar Mikael Nilsson.
Ägaren till butiken har nu bestämt sig för att stänga sin verksamhet som en direkt följd av rånen. När butiken stänger är dock oklart eftersom hyreskontraktet löper i ytterligare ett år till.
– De samtalar med fastighetsägaren Svedalahem för att hitta en lösning. Men lokalpolisen och Svedalas trygghetsvärdar samarbetar tills vidare för att skapa en tryggare miljö runt butiken, avslutar Magnus Nilsson.

Läs mer:

Dagens fråga

Malmö FF hänger på AIK i guldstriden. Tar MFF guld i år?

Loading ... Loading ...

Webbkryss