Från lanseringen av Tom Clancy´s The Division. Arkivbild.
Från lanseringen av Tom Clancy´s The Division. Arkivbild.

Netflix gör film av Malmöutvecklat spel

Tom Clancy's The Division är Malmöstudion Massives mest framgångsrika spel och i våras lanserades uppföljaren Tom Clancy's The Division 2.
Nu har Netflix köpt filmrättigheterna och ska göra film av spelet med Jake Gyllenhaal i huvudrollen.

Regissör för filmen blir Davic Leitch som bland annat ligger bakom superhjältefilmen Deadpool 2. Förutom Gyllenhaal kommer även Jessica Chastain vara med i filmen, skriver Hollywood Reporter. Nyheten offentliggjordes av Ubisoft, som äger Massive, på E3-mässan i Los Angeles.

The Division, ett så kallat first person shooter-spel som utspelar sig i ett dystopiskt New York efter att en pandemi härjat, sålde bara under de första fem dagarna för nästan 3,3 miljarder kronor och så sent som i höstas hade det nått 20 miljoner spelare. Själva beskriver Massive det som en av världens största spelsuccéer.

Jake Gyllenhaal, som bland annat är känd för sina roller i Brokeback Mountain och The Day After Tomorrow, kommer förutom att spela huvudrollen även producera filmen tillsammans med Ubisofts Gerard Guillemot.

Läs mer: